Dla profesjonalistów Draftsight

Cze wszystkim

Mam proste, ale bardzo praktyczne pytanie, jeśli zostanie rozwiązane, dotyczące Draftsight dotyczące funkcji "Eksportuj do PDF".

Nie mogę wykadrować ujęcia. Czy ktoś miał już ten problem?

To, co teraz robię, używam PDFCreator, ale nie sądzę, żeby był świetny... To trochę majsterkowanie.

Dziękuję i życzę wszystkim miłego dnia!

Witam

Używamy również PDFCreator, poszukam eksportu.

W rzeczywistości wystarczy wybrać odpowiedni format:

ISO A3 do orientacji pionowej i ISO A3 wydłużone do orientacji poziomej!

Edycja: w rzeczywistości jest portret i krajobraz dla ISO A3 lub ISO A3 Wydłużony, nie wiem, na czym polega różnica, bo wymiary są takie same.

Właściwie nie jestem pewien, czy mówisz o orientacji lub oknie drukowania.

Nie miałem żadnych problemów, myślę, że to dlatego, że ustawienia w oknie drukowania były dobre.

Dlatego przed wyeksportowaniem do formatu PDF udaj, że drukujesz i dostosuj ustawienia poprawnie, aby podgląd był zielony.

Draftsight, nie robi wrażenia na obecnym wyświetlaczu?

Dziękuję za odpowiedzi.

- Próbowałem w A3 zawsze zupełnie niecodziennie.

- Nie, nie eksportuje bieżącego okna (podobno)

Zobacz mój załącznik, prostokąt reprezentuje mój plan (nie mogę tego przekazać...)

mise_en_page.png

Próbowałem z kilkoma planami i w domu działa, czy masz najnowszą wersję DraftSight?

W razie wątpliwości dokonaj aktualizacji, to nic nie kosztuje!

http://www.3ds.com/fr/produits-et-services/draftsight/telecharger-draftsight/

W przeciwnym razie w swoim planie usuń wszystko oprócz tła planu, który próbujemy!

Pozostaję jednak przekonany, że korzystanie z PDFCreator jest prostym i skutecznym rozwiązaniem.

w przeciwnym razie w menedżerze warstw są wszystkie warstwy do wydrukowania, tj. w kolumnie "DRUKUJ", czy masz logo?

- Mam najnowszą wersję (zainstalowałem nowy komputer w zeszły poniedziałek).

- Usuń wszystko oprócz planu w tle, dlaczego? (nie działa)

- Warstwa drukowana: Tak.

Przypominam, że moim problemem jest kadrowanie i powiększanie (pomniejszanie), które otrzymuję podczas eksportowania pliku PDF.

Właśnie wypróbowałem eksport do pliku PDF i nawet jeśli mój plan nie jest wyśrodkowany w aktywnym oknie, skaluje go do arkusza A4 lub A3.

Czy robi to na starych plikach, nowych plikach, czy na obu, jeśli tak, czy masz możliwość wysłania mi jednego lub jednego ze swoich dzieł do wypróbowania w domu?

Czy w prawym dolnym rogu nie ukryta jest mała istota?

Kiedy wszystko powiększysz, jaki wyświetlacz otrzymasz?

1 polubienie

Powiedziałem, że usuń wszystko oprócz planu w tle, abyś mógł opublikować tutaj plik, który próbujemy na naszych stacjach roboczych!

Czy w prawym dolnym rogu nie ukryta jest mała istota?

Kiedy wszystko powiększysz, jaki wyświetlacz otrzymasz?

Czy istnieje sposób, aby wybrać, co chcemy zachować, i usunąć jednostki spoza zaznaczenia? W ten sposób wybieram kontur i usuwam całą zewnętrzną stronę i mam pewność, że w układzie mam tylko swój kontur.

Jeszcze raz dziękuję za wszystkie odpowiedzi!

Poza warstwami nie widzę inaczej.

W oknie eksportu po prawej stronie możesz wybrać, które warstwy chcesz wyeksportować, a które nie.

Czy istnieje sposób, aby wybrać, co chcemy zachować, i usunąć jednostki spoza zaznaczenia?

nie według mojej wiedzy (ale używam go tylko w podstawie)

Z drugiej strony możesz zrobić stosunkowo duże "pomniejszenie" i zrobić duże kwadraty zaznaczenia poza swoją płaszczyzną. Powinien sprawić, że pojawi się odległa jednostka lub przynajmniej ją wybrać (jeśli istnieje) i możesz ją usunąć.

Witam

Aby odwrócić zaznaczenie w DraftSight:

Musisz wybrać elementy, które chcesz zachować, a następnie, przytrzymując klawisz GÓWNO (lub SHIFT), utwórz prostokąt obejmujący wszystkie elementy na rysunku.

To pozostawia Ci odwrotny wybór!