Solidworks 2020. Nie wiem, czy jest jakiś problem, czy coś przeoczyłem, ale bez względu na to, co robię, nie mogę wyświetlić siatki/siatki. Przyciski, opcje, ustawienia... Czuję, że namieszałem we wszystkim, ale na próżno.
Czy jest jakiś sekret jego wyświetlania, czy zdecydowanie powinienem się bez niego obejść?
Wartości te służą do definiowania siatki, która jest wyświetlana w dokumencie.
W przypadku dokumentów 3D należy wykonać "Pokaż siatkę", jak wyjaśniono w yannick.petit i zwykle siatka jest wyświetlana podczas tworzenia lub edycji szkicu.
" W przypadku dokumentów 3D musisz zrobić "Pokaż siatkę" "
Rzeczywiście, siatka 3D. Teraz przycisk siatki w menu widoku działa poprawnie... Sekret polegał więc na tym, aby aktywować go za pomocą polecenia... Totalnie absurdalne, ale krótkie.
Cóż, w rzeczywistości nie jest to rozwiązane. Oczywiście siatka to tylko funkcja, której nie mogę zostawić bez błędu... Nigdy nie widziałem tak głupiego systemu punktów orientacyjnych...
Tyle jeśli chodzi o magnetyzm, tyle o poprawie produktywności, nadal będę wpisywał pozycję moich punktów na klawiaturze...
PS: Jeśli moderator może odznaczyć rozwiązanie, ponieważ problem pozostaje nierozwiązany, dziękuję.