Dlaczego photoview 360 ulega awarii w czasie renderowania w SLDW 2020

Witam

Mój problem jest wyjaśniony w tytule. Kiedy uruchamiam renderowanie, solidwokrs ulega awarii i renderowanie zamyka się, ale nie solidworks.

Czy masz jakiś pomysł na mój problem? Rozwiązanie, hipoteza, jestem za tym!

Z góry dziękuję

Skoro zastąpili go Visualize, może nie być już kompatybilny?

Skoro zastąpili go Visualize, może nie być już kompatybilny?

Nie wiem, dlaczego Photoview się zawiesza, ale z drugiej strony to normalne, że SW się nie zawiesza, ponieważ SW i Photoview to niezależne programy. w zależności od wersji Photoview to w rzeczywistości MODO 901 i wyższe.

Powinieneś podać pełne informacje o swoim sprzęcie, mając nadzieję, że nie masz karty graficznej dla "gracza". 

Pozdrowienia

Witam

Nie wiem, dlaczego Photoview się zawiesza, ale z drugiej strony to normalne, że SW się nie zawiesza, ponieważ SW i Photoview to niezależne programy. w zależności od wersji Photoview to w rzeczywistości MODO 901 i wyższe.

Powinieneś podać pełne informacje o swoim sprzęcie, mając nadzieję, że nie masz karty graficznej dla "gracza". 

Pozdrowienia

Witam

Pozdrowienia

Czy to pierwszy raz, kiedy renderujesz na tym komputerze w tym wydaniu?
Jeśli tak, jaka jest konfiguracja Twojej maszyny?
Jeśli nie, to czy jest to systematyczne (czy można ponownie uruchomić obliczenia na renderingu, który został już wykonany?)?
Jeśli tak, spójrz na aktualizacje, zwłaszcza sterowniki graficzne.
Jeśli nie, to Twój model jest problemem...

1 polubienie

Witam

FYI, wcale nie jest dziwne, że Photoview zapycha się, podczas gdy SW się nie zawiesza: ponieważ w rzeczywistości są to dwa bardzo różne programy. W zależności od wersji, Photoview jest w rzeczywistości lżejszą wersją oprogramowania MODO 901 i nowszych.

Pozdrowienia

Dziękuję za odpowiedzi,

Przede wszystkim photoview działał bardzo dobrze na moim sldw z 2019 roku, a od wersji 2020 już tak nie jest.

Moja konfiguracja: Intel Core i7 quadcore 2,8 GHz - 8 GB pamięci RAM - CG: Nividia quadro M1200

Zobaczę, czy jest aktualizacja sterowników karty graficznej.

Testowałem na jednym z moich innych komputerów (konfiguracja: Intel Core I7 3,4 GHz - 16 GB pamięci RAM - CG: GTX 960) i to samo...

Nie rozumiem tego, że nawet jeśli są to dwa oddzielne moduły, dlaczego zawiesza się tylko w momencie renderowania... To moje nieporozumienie...

Hello@Thomas

Jeśli posiadasz wersję 2020 i dodatkowojesteś w trakcie konserwacji, masz prawo do Visualize , która jest prostsza i przede wszystkim szybsza.

W przypadku korzystania z Visualize jest to ta sama logika, co w Photoview, więc nie byłbyś nie na miejscu ;-)

Pozdrowienia

@Geoffrey Nie zastąpili wizualizacją.
Visualize to darmowy dodatek, JEŚLI jesteś w trakcie konserwacji, ale niedostępny, jeśli nie jesteś w trakcie konserwacji (kontrola na kluczu cyfrowym i serwerze Dassault). Miałem to, ale już tego nie mam (SNIFFF)

Witam

Twoje konfiguracje są nieco lekkie.

Wszystko zależy od tego, jaką precyzję pliku wyjściowego chcesz? Twoje typy plików są przetwarzane? Z EPDM czy nie?

Czy przeprowadziłeś testy z mniejszą definicją leczenia?

CDLT powiedział: