Czy możecie mi pomóc rozwiązać problem z funkcją "rozłożoną" w blasze?

Cze wszystkim

W ramach mojej pracy starałem się naprawić problemy z długością po rozłożeniu w Solidworks 2019. Używam parametru "Tabela obszarów gięcia", a następnie pliku excel "bend_calculation" do stworzenia mojej blachy.
Zmodyfikowałem tabelę Excela "bend_calculation", modyfikując formuły. Po zapisaniu w celu przetestowania moich nowych formuł, chciałem rozłożyć blachę. Problem w tym, że rozłożona funkcja już nie działała . Otrzymuję komunikat o błędzie o treści "Plik tabeli obszaru zgięcia ma nieprawidłowy format".

Widząc to, postanowiłem odłożyć plik Excela z powrotem jak poprzednio.
Problem, nawet jeśli przywrócisz plik jako oryginalny, funkcja rozłożenia już nie działa, a komunikat o błędzie jest nadal wyświetlany.

W załączeniu znajduje się plik, który próbowałem przywrócić z oryginału

Mam wrażenie, że solidworks nie potrafi połączyć funkcji z tabelą Excela.
Czy wiesz, jak to naprawić?

bend_calculation.xls

W załączeniu znajduje się zdjęcie komunikatu o błędzie, o którym mówię.

photo_probleme_solidworks.png

Witam

Z tego co widzę, nie masz żadnych zagnieceń (podstawowe zagniecenia ????), więc funkcja rozkładania nie ma szans zadziałać.
Czy możesz otworzyć "wygięty arkusz bazowy", abyśmy mogli zobaczyć, co się w nim znajduje i opublikować zrzut ekranu.

Pozdrowienia

1 polubienie

Witaj Zozo_mp,

Dziękuję za odpowiedź. Udało mi się rozwiązać problem, używałem tylko złego ustawienia. Wystarczyło użyć obliczeń gięcia, a nie tabeli powierzchni gięcia.

Życzę Ci miłego dnia.

Z poważaniem,

1 polubienie