Cze wszystkim
Zaprojektowałem serię niestandardowych kołnierzy odpowiadających naszej produkcji o różnych geometriach związanych z rodzinami części, aby mieć różne konfiguracje.
Podczas rysowania części chciałbym, aby nazwa wymiaru , który znajduje się w szkicu mojego kołnierza i który znajduję w rodzinie części, pojawiała się jako przedrostek wymiaru; Na przykład średnica zewnętrzna początkowo nazwana "D1@esquisse1" została zmieniona na "Ø zewnętrzna", aby łatwiej znaleźć wymiary podczas tworzenia nowych konfiguracji w rodzinie części.
Chciałbym więc, aby kiedy cytuję na moim rysunku, mój wymiar stawał się np. "Ø exter 195" lub po prostu "Ø exter". Pozwoli mi to dostarczyć standardowy plan wraz z tabelą Excela z wymiarami odpowiadającymi konfiguracjom dostawcom, którzy je produkują. Mam wiele planów tego typu z każdym dobrym tuzinem różnych ocen.
Nie mogłem nic znaleźć w Solid, ale może to przegapiłem, a może ta funkcja nie istnieje, w takim przypadku będę musiał ręcznie zmodyfikować wszystkie wymiary... :(
Z góry dziękujemy za Twój wkład
Sebastian