Cze wszystkim
Mam dzisiaj problem z wyświetlaniem dotyczący makiet. W kilku miejscach znajdują się nakładające się na siebie elementy i chciałbym przyznać pierwszeństwo wyświetlaniu niektórym z nich.
Obraz jest lepszy niż długie przemówienia: na zdjęciu chciałbym, aby zielony sześciokąt był w pełni widoczny, a zatem czerwony prostokąt nie wyróżniał się przed nim.
Starałem się bawić grubością linii, jej kolorem i stylem. Próbowałem też przestawić dzieci zbioru geometrycznego, aby umieścić sześciokąt przed lub po, ale nic się nie zmienia. Nie rozumiem, w jaki sposób CATIA definiuje kolejność wyświetlania.
Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję. :)
geometrie.png
Witam, to ostatnia ekstrakcja, która przejmuje kontrolę. (zmiana ich kolejności nie ma wpływu) musisz je przerobić, kończąc na zielonym ekagonalnym.

Witam
Okej, więc nie ma sposobu, aby je ponownie uporządkować.
Czy nie ma innego prostszego rozwiązania niż konieczność ponownego wyodrębnienia we właściwej kolejności? Wydaje mi się to zbyt głupie, aby musieć przerabiać wszystko dla takiej małej rzeczy. Po tym, prawdopodobnie za bardzo komplikuję sprawy, to prawdopodobne.
Witam
Wróć do ekstrakcji EXTRAC-RED i odznacz wspólną krawędź. (Jeśli odpowiada to potrzebie).
Witam
Wchodząc bardziej szczegółowo, tworzę linie podziału części z tworzyw sztucznych. A ja śledzę połączenia wszystkich elementów (stempel, matryca, klin pionowy, szuflada itp...) i tak siłą rzeczy w niektórych miejscach na siebie zachodzą. Chciałbym jednak, aby główna linia podziału (Punch/Die) była tą, która jest wyświetlana jako pierwsza.
Z tego, co wyczytałem, jestem zmuszony zrobić to na końcu. Mi to nie pasuje. Ale hej, w końcu to tylko drobny problem, więc sobie z tym poradzę, to nic wielkiego.
Dziękuję wszystkim mimo wszystko :)