Problem z formantem Activex w oprogramowaniu SolidWorks

Witam

Mam kilka problemów z SolidWorks.

Menu Zasoby SolidWorks jest w języku angielskim i nie można wyświetlić żądanych elementów, klikając na nie, nic się nie dzieje.

Podczas próby wybrania części w samouczku pojawia się błąd skryptu: Składnik Activex nie może utworzyć obiektu.

Symulacja też nie działa, szara strona.

I nie wszystkie dodatki pojawiają się na liście dodatków.

Próbowałem całkowicie odinstalować solidworks i uruchomić instalację, zawsze tak samo.

Mam licencję sieciową, na win7 z I7, 12 GB pamięci i z NVIDIA GeFORCE GTX 750Ti.

Z góry dziękujemy!

Witam

Możesz spróbować zresetować konfigurację za pomocą mojego samouczka:

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/reinitialiser-les-parametres-solidworks

W przeciwnym razie dla ActiveX zwykle można to dostosować w ustawieniach Internet Explorera.

Czy wszystkie sterowniki są aktualne?

Active X, directX, karta graficzna itp....

1 polubienie

Witam

Czy kiedykolwiek próbowałeś naprawić oprogramowanie?

Panel sterowania\Wszystkie panele sterowania\Programy i funkcje;

Następnie Solidworks kliknij prawym przyciskiem myszy i zmodyfikuj, a następnie napraw pojedynczą instalację.

Czy masz pełne prawa do swojego stanowiska?

Dziękuję za odpowiedź.

Spróbowałem resetu i dla activeX ustawiłem najniższy poziom. Zawsze tak samo.

Tak, sterowniki są aktualne.

Próbowałem już pełnej ponownej instalacji. Przede wszystkim usunąłem oprogramowanie, usuwając rejestry i foldery.

I zawsze jest tak samo.

Na innych maszynach działa normalnie.

Inne stacje robocze o dokładnie takiej samej konfiguracji?

Tak, mam do tego wszelkie prawa.

Nie, są to różne pozycje komponentów.

Twoja karta nie ma certyfikatu solidworks, jest to karta do gier

http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html

http://www.nvidia.fr/object/geforce-gtx-750-ti-fr.html#pdpContent=2

Witam

Te problemy przywodzą mi na myśl poprawkę firmy Microsoft, która powoduje problemy, zobacz poniższe rozwiązanie z bazy wiedzy SOLIDWORKS:

Identyfikator rozwiązania:
S-069490        

Pytanie:
Dlaczego po zainstalowaniu lub uaktualnieniu SOLIDWORKS® na mojej liście dodatków brakuje wielu dodatków SOLIDWORKS?
 Słowo kluczowe:

Odpowiedź:
Jeśli uaktualnienie lub instalacja została wykonana po 15 lipca 2015 r., najbardziej prawdopodobnym wyjaśnieniem jest znany konflikt spowodowany przez aktualizację 3072630 Microsoft® Update, która została wydana 15 lipca 2015 r. Ta aktualizacja wprowadza zmiany w Instalatorze Windows. 

Aby rozwiązać ten problem, spróbuj wykonać następujące czynności z pomocą działu IT, jeśli jest to wymagane:

Instalacje autonomiczne:
1.     Kliknij "Start", kliknij "Uruchom", wpisz "regedit" w polu "Otwórz", a następnie kliknij "OK".
2.     Zlokalizuj i kliknij następujący podklucz w rejestrze:   HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Installer
               Uwaga: Jeśli ten podklucz nie istnieje, utwórz go.
3.     W menu "Edit" wskaż "Nowy", a następnie kliknij "Wartość DWORD".
4.     Jako nazwę DWORD wpisz "RemappedElevatedProxiesPolicy", a następnie naciśnij "Enter".
5.     Kliknij prawym przyciskiem myszy "RemappedElevatedProxiesPolicy", a następnie kliknij "Modyfikuj".
6.     W polu danych "Wartość" wpisz 1, a następnie kliknij "OK".
7.     Uruchom naprawę instalacji SOLIDWORKS (S-050527)
8.     Po pomyślnym zainstalowaniu aplikacji zresetuj wartość DWORD "RemappedElevatedProxiesPolicy" do wartości "0", aby ponownie włączyć poprawkę zabezpieczeń dla 3072630 KB.

Instaluje się obraz administracyjny:
1.     Odinstaluj SOLIDWORKS z programów i funkcji
2.     Kliknij "Start", kliknij "Uruchom", wpisz "regedit" w polu "Otwórz", a następnie kliknij "OK".
3.     Zlokalizuj i kliknij następujący podklucz w rejestrze: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Installer
               Uwaga: Jeśli ten podklucz nie istnieje, utwórz go.
4.     W menu "Edycja" wskaż "Nowy", a następnie kliknij "Wartość DWORD".
5.     Jako nazwę DWORD wpisz "RemappedElevatedProxiesPolicy", a następnie naciśnij "Enter".
6.     Kliknij prawym przyciskiem myszy "RemappedElevatedProxiesPolicy", a następnie kliknij "Modyfikuj".
7.     W polu Dane wartości wpisz "1", a następnie kliknij "OK".
8.     Zainstaluj SOLIDWORKS z obrazu administracyjnego
9.     Po pomyślnym zainstalowaniu aplikacji zresetuj wartość DWORD RemappedElevatedProxiesPolicy do wartości "0", aby ponownie włączyć poprawkę zabezpieczeń dla 3072630 KB.

Możesz skorzystać z dołączonych RunBeforeRepair_disable_KB3072630.reg.txt i RunAfterRepair_enable_KB3072630.reg.txt (usuwając .TXT z końca i stosując w ten sposób reg)

Dział rozwoju i pomocy technicznej SOLIDWORKS® pilnie współpracuje z firmą Microsoft® w celu rozwiązania tego problemu

Dodatkowo skontaktuj się z VAR, aby przesłać zgłoszenie serwisowe w Twoim imieniu do otrzymanych aktualizacji, gdy 902645 SPR zostanie wdrożony.

Miłego dnia

Mick

1 polubienie