Cze wszystkim Mam problem, gdy chcę otworzyć zespół na Composerze, gdy przeciągam zespół do composera, pojawia się ładowanie, a następnie zespół się nie pojawia, widzę drzewo tworzenia, ale wszystko jest odznaczone i nie mogę nic sprawdzić. Złożenie składa się z wielu części i otwiera się w "Trybie złożenia złożonego" w Solidworks, czy jest jakiś link? (W załączeniu zdjęcie Composera)
Solidworks poprosił nas o odznaczenie w opcjach/złożeniach:
Użyj złożonego trybu montażu
Korzystaj z zarządzania dużymi projektami
Automatyczne wczytywanie lekkich części
Udaje nam się otwierać podzespoły czy unikatowe części, ale nie duże podzespoły. Najbardziej zaskakujące jest to, że podzbiór, który uda Ci się otworzyć w edytorze, nie będzie widoczny w dużym zestawie.
Osobiście miałem też podobne problemy z elementami moich złożeń, które pojawiały się w drzewie tworzenia, ale nie w rzutni i nie można było ich sprawdzić w drzewie tworzenia.
Przeszukując internet i spędzając 1 tydzień na testowaniu różnych konfiguracji i rozwiązań importowych, okazuje się, że części wymagały sprawdzenia tych pól (patrz PJ)!
To głupie, ponieważ moje części, o których mowa, nie są niczym szczególnym, ale hej, rozwiązało to mój problem, nie powodując mnie więcej.
Spotkałem się z tym samym problemem co Ty na dużych montażach, znalazłem rozwiązanie i z mojej strony działa. W oprogramowaniu należy odznaczyć użycie trybu złożonego montażu w "Opcje systemu - Złożenia".
Ponieważ import do SW Composer odbywa się poprawnie, nie ma już błędów wyświetlania.
Widzę, że kilku z Was wspomina o tym, że otwarcie pliku w trybie jasnym jest problemem. Z drugiej strony mogę zapisać mój zespół w trybie rozwiązanym i dezaktywować złożony tryb złożonego, nadal otwiera się w trybie jasnym.