Problem z wyświetlaniem złożenia w Solidworks Composer

Cze wszystkim
Mam problem, gdy chcę otworzyć zespół na Composerze, gdy przeciągam zespół do composera, pojawia się ładowanie, a następnie zespół się nie pojawia, widzę drzewo tworzenia, ale wszystko jest odznaczone i nie mogę nic sprawdzić. 
Złożenie składa się z wielu części i otwiera się w "Trybie złożenia złożonego" w Solidworks, czy jest jakiś link?                          (W załączeniu zdjęcie Composera)

Masz pomysł? 
 Dziękuję.

capture.png

Witam

Ten sam problem dla mnie, widzę tylko niektóre kawałki i nie mogę sprawdzić tego, który nie jest zaznaczony....

Zauważyłem, że logo zmieniało się w zależności od tego, czy można było to sprawdzić, czy nie:

- Jeśli komponent posiada logo SOLIDWORKS (część lub złożenie), nie można go zobaczyć ani sprawdzić.

- Jeśli komponent ma logo w kształcie małego zielonego lub fioletowego sześcianu, możesz uzyskać do niego dostęp w Composerze.

Odpowiadają temu logo w kształcie sześcianu:

https://www.lynkoa.com/sites/default/files/questions/answer/26/07/2013/composer_icones.jpg

Solidworks poprosił nas o odznaczenie w opcjach/złożeniach:

• Użyj złożonego trybu montażu
  • Korzystaj z zarządzania dużymi projektami
  • Automatyczne wczytywanie lekkich części

Udaje nam się otwierać podzespoły czy unikatowe części, ale nie duże podzespoły. Najbardziej zaskakujące jest to, że podzbiór, który uda Ci się otworzyć w edytorze, nie będzie widoczny w dużym zestawie.

Kopię....

Witam

Osobiście miałem też podobne problemy z elementami moich złożeń, które pojawiały się w drzewie tworzenia, ale nie w rzutni i nie można było ich sprawdzić w drzewie tworzenia.

Przeszukując internet i spędzając 1 tydzień na testowaniu różnych konfiguracji i rozwiązań importowych, okazuje się, że części wymagały sprawdzenia tych pól (patrz PJ)!

To głupie, ponieważ moje części, o których mowa, nie są niczym szczególnym, ale hej, rozwiązało to mój problem, nie powodując mnie więcej.

Mam nadzieję, że to zadziała również dla Ciebie!

Pozdrowienia

capture.jpg

Witam
W jaki sposób udało Ci się uzyskać opcje importu? Czy to jest w Composerze? 
Dziękuję 

Witam

Mam ten sam problem!

Spróbowałem, odznaczając pola wskazane przez Imoreau i zaznaczając opcje importu wskazane przez françois.mohara. Problem pozostaje ten sam...

Nieważne, będę płakać po cichu, ale wiedząc, że nie jestem sama w obliczu problemu... Miejmy nadzieję, że Solidworks nad tym pracuje!

Witam

Spotkałem się z tym samym problemem co Ty na dużych montażach, znalazłem rozwiązanie i z mojej strony działa. W oprogramowaniu należy odznaczyć użycie trybu złożonego montażu w "Opcje systemu - Złożenia".

Ponieważ import do SW Composer odbywa się poprawnie, nie ma już błędów wyświetlania.

Mam nadzieję, że to zadziała również dla Ciebie.

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Wszystkie części oprogramowania muszą być w trybie rozdzielczym.

W przeciwnym razie kubatura pomieszczenia nie będzie widoczna.

Cdlt powiedział:

1 polubienie

Witam

Widzę, że kilku z Was wspomina o tym, że otwarcie pliku w trybie jasnym jest problemem. Z drugiej strony mogę zapisać mój zespół w trybie rozwiązanym i dezaktywować złożony tryb złożonego, nadal otwiera się w trybie jasnym. 

Rozwiązanie, które rozwiąże problem? 

Najwyraźniej musisz również odznaczyć w Wydajność - Złożenia - Automatycznie ładuj lekkie komponenty