Problem z wyświetlaniem krzywych rzutowanych

Cze wszystkim

Jak wskazuje tytuł, mam problem z wyświetlaniem rzutowanych krzywych... to wszystko może być głupie, ale nie znajduję tego ... krzywa jest obecna, gdy najeżdżam na nią myszką, ale niewidoczna ... więc to jest moja pierwsza krzywa, jest w porządku... ale jeśli muszę szukać każdej krzywej w miarę postępów... To się skomplikuje... ;) Czy ktoś ma pomysł?

Dziękuję. Cdt.

bug.png

Zapoznaj się z tym samouczkiem, który odpowiada Twoim potrzebom

https://www.lynkoa.com/contenu/solidworks-splines-surfaces-complexes-0

@+;-)

Witaj Gt 22, 

Dziękuję za odpowiedź, ale właśnie dostałem cały film, nadal nauczyłem się 2 lub 3 sztuczek, ale w końcu nie odpowiada na moje pytanie ... :/

Stworzyłem już rzutowane krzywe, nawet zrobiłem Audi A5 dawno temu, mój problem polega po prostu na tym, że moja krzywa się nie pojawia, jestem zmuszony najechać myszką jak na załączony plik mnt, aby go znaleźć ...

Cdt.

bug.png

Dobry.... Właśnie testowałem na nowym pliku części i nie mam tego problemu.... :/

Zamierzam odtworzyć mój plik, aby zobaczyć...

Dziękuję.

Witaj Fab camp,

Kliknięcie szkicu prawym przyciskiem myszy, a następnie kliknięcie ikony oka (Pokaż) spowoduje, że szkic będzie widoczny w kolorze szarym w rzutni.

Edit: Ups! Pytanie dotyczy krzywej, a nie szkicu. Kolor ikony "krzywej" wydaje się wskazywać, że rzeczywiście jest ona "pokazana", więc prawdopodobnie nie jest to rozwiązanie...

Pozdrowienia

Witam

Czy sprawdziłeś, czy krzywe są wyświetlane domyślnie?

Zobacz obraz

Cdlt powiedział:

Alan

image_1890.png
2 polubienia

Witam

@sylk, tak naprawdę to nie szkic jest tym, czego szukam, ale krzywej.

@acombier w mojej pierwszej wiadomości umieściłem załączony plik pokazujący, że tak, wyświetlanie krzywych jest aktywowane, w innej wiadomości dołączam również krzywą, która się pokazuje, ale tylko wtedy, gdy uda mi się ją znaleźć, najeżdżając na nią myszką.

Jak powiedziałem później, testowałem, tworząc nowy pusty plik, to działa, przynajmniej w teście udaje mi się go wyświetlić.

Nie miałem jeszcze czasu, spędziłem na czymś innym, ale zamierzam przetestować, uruchamiając ponownie plik, zmieniając położenie moich planów... itd.

Mam tylko nadzieję, że w połowie pracy nie będę miał tego samego problemu...

Będę Cię informować na bieżąco.

Cóż, słuchaj, to działa... połowa.... błąd w SP2? Błąd w wyświetlaniu? Mam nawet dobry config i w quadro P2000 z aktualnymi sterownikami.... może można je prześledzić wstecz do DASSAUT ... Faktycznie też, kiedy ukrywam swoje szkice na których mam swoje plany, w cudowny sposób pojawia się moja rzutowana krzywa.

bug.png

Z widocznym widokiem idzie ... Poza tym moja krzywa znowu znika...

bug.png

Dobry.... Otóż znalazłem rozwiązanie, które przynajmniej na razie pozwala mi zobaczyć moją krzywą,

(Zauważyłem, że w porównaniu z moją poprzednią odpowiedzią, jeśli obróciłem widok, straciłem krzywą ....)

Jest pewien konflikt z tłami, zauważasz, że moja krzywa pojawia się tylko na obszarach planów, które uczyniłem przezroczystymi na feldze, a opona od strony strony znika.... Zawsze tak jest... Jezeli to moze pomoze ktos kto by mial ten sam problem...

@Gt22, nawet jeśli Twoje rozwiązanie nie pomogło rozwiązać tego problemu, Twój film przyniósł mi 2 lub 3 wskazówki dotyczące ;) powierzchni.

W każdym razie dziękuję za pomoc.

bug.png