Problem z wyświetlaniem SW 2014 SP5

Witam

Mam problem z wyświetlaniem podczas dodawania podzbiorów w złożeniu. Bez względu na montaż i podzespół, po włożeniu obszaru roboczego zawiesza się, nie można go przywrócić i jeśli kiedykolwiek zmniejszę okno, kończę z tapetą w obszarze roboczym. Solidworks nie ulega wtedy awarii, mogę korzystać ze wszystkich funkcji, a nawet zapisywać. Kiedy zamykam oprogramowanie, proces pozostaje aktywny w menedżerze zadań, muszę go zmusić do zatrzymania.

Czy kiedykolwiek spotkałeś się z tego typu problemem?

Mam go na 2 stacjach, z różnymi kartami graficznymi (Firepro V7900 i Quadro M4000), wszystkie stacje na Win 7 64bit oraz sterowniki karty graficznej aktualne i certyfikowane (próbowałem też innych sterowników ale nadal ten sam błąd). Mam problem od bardzo krótkiego czasu, może jest to związane z aktualizacją systemu Windows?

affichage.png

Zapomniałem sprecyzować, próbowałem też naprawić instalację solidworks i nic to nie dało.

Zauważ też, że stacje są stosunkowo nowe, a jedna z 2 ma 32 giga pamięci RAM z xeonem e5-2637 v3, druga 12 giga pamięci RAM i xeon też, ale trochę starszy, więc nie sądzę, żeby to był problem sprzętowy.

Witam

Czy sprawdziłeś sterowniki swojej karty i wykonałeś testy z solidwroks RX? tu?

capture.jpg

Nie ma problemu ze sterownikiem i solidworks Rx też nie ma problemu, patrz zdjęcie

rx.png

Dla mnie, jeśli nie jest to problem z kartą graficzną, może to być konflikt z zainstalowanym oprogramowaniem, dopiero się okaże, które!

Możesz także spróbować wyłączyć Aero, nawet jeśli system Windows jest mniej seksowny:

1.  
  2. Aby to zrobić, kliknij przycisk Start , a następnie Panel sterowania. 

3. Kliknij opcję Wygląd i dostosowywanie

4. Kliknij Personalizacja . 

5. Na liście Motywy podstawowe i o wysokim kontraście kliknij pozycję Windows 7 Basic

6. Aby uzyskać jeszcze lżejszy motyw, kliknij klasyczny system Windows, aby znaleźć interfejs systemu Windows XP. 

7. Aby ponownie uaktywnić interfejs Aero, powtórz powyższe kroki i wybierz motyw z sekcji Motywy interfejsu Aero. 

http://www.pcastuces.com/pratique/astuces/2853.htm

Cóż, nie będę wiedział, co jeszcze mogę ci powiedzieć... Być może rzeczywiście jest to konflikt sterownika sprzętowego.

Osobiście jestem w SP5 i nigdy nie mam tego rodzaju błędów. Miałam inne, ale jeszcze nie ten:) Pozwolę ci :)

Spróbuj zaktualizować wszystkie sterowniki tutaj:

http://www.driverscloud.com/fr

W przeciwnym razie mały strzał CCleaner również nie zaszkodzi.

Pozdrowienia.

Moim zdaniem to pamięć buforowa jest blokowana

zbyt otwarty na rzeczy w tle

plus wygląda na to, że masz otwartych kilka programów w tym samym czasie na pasku narzędzi na dole 

1 otwarte strony + 2 dodatkowe otwarte strony

więc tak, możliwe, że blokuje się za pośrednictwem żądania szybkości odtwarzania grafiki

A jeśli klikniesz na pasek narzędzi SolidWorks, jak to wygląda w teorii i praktyce, powinieneś znaleźć swoją wizualizację swojego złożenia, ponieważ wydaje się, że jest ona otwarta

@+ ;-)

Witam wszystkich i dziękuję za odpowiedzi.

Niestety nie sądzę, żeby to był problem sprzętowy, wszystkie moje sterowniki są aktualne, a moja stacja ma 1 miesiąc... Regularnie czyszczę za pomocą CCleaner.

Jeśli chodzi o bufor i liczbę otwartych okien, też tak nie sądzę, ponieważ robi mi to również z tylko 2 podzbiorami po około 10 części każdy. Jak już mówiłem, mam jeszcze 32giga pamięci RAM i jestem bardzo daleki od ich nasycenia, a moja karta graficzna to M4000 z 8giga w gddr5...

.PL Zgadzam się z tobą co do tego, że musi to być konflikt oprogramowania, postąpiłem zgodnie z twoją radą, ale to nie zadziałało. Udało mi się przeprowadzić test z klientem, który nie ma takich samych konfiguracji jak my pod względem stacji, ten sam problem... Zastanawiam się, czy to nie może pochodzić z plików, jeśli nie, ale to dość losowe...

Widzę, że masz wsparcie myCADservices, wyślij im prośbę na infolinię (zwaną zgłoszeniem), a oni mogą znaleźć rozwiązanie:

1 polubienie

Masz całkowitą rację .PL, zamierzam to zrobić, dam ci znać, jeśli mój problem zostanie rozwiązany, czy może to pomóc komuś po mnie....