Problem z wyświetlaniem widoku szczegółów Solidworks

Witam

Ostatnio mam problem z wyświetlaniem, gdy robię rysunek z widokami szczegółów.

Moja karta graficzna to Quadro K2000 z najnowszym sterownikiem Nvidia (HP Z240 tower, 512GB SSD, 16GB RAM + CG QUADRO K2000,. Mam ten problem ze wzrokiem tylko wtedy, gdy nakładam kolory, aby rozróżnić pewne twarze lub.

Próbowałem tego samego pliku na innym komputerze i nie ma problemu z wyświetlaniem.

Do tego ten problem, który występuje tylko na moim komputerze, gdy chcę z niego wydrukować plan, mam wszystkie defekty które pojawiają się podczas drukowania, więc jeśli ktoś ma rozwiązanie lub pomysł, z góry dziękuję.

Załączam przykład, aby lepiej zrozumieć problem.

Pozdrowienia.

Benoit.

probleme_affichage_solidworks.jpg

Witam

Bądź ostrożny, posiadanie najnowszego sterownika nie oznacza, że jest on najbardziej odpowiedni dla Twojej karty graficznej + SW.

Na przykład mam tę samą kartę graficzną co ty i biegam ze sterownikami 390.65 (normalnie , ponieważ pod Win 10 stał się tor przeszkód, aby uzyskać informacje o systemie, w przeciwieństwie do win 7 ....ale to już inna historia:p )

Ogólnie mam tego rodzaju problem, jeśli chodzi o importowaną powierzchnię, ale oczywiście nie jest to twój przypadek.

Pozdrowienia

1 polubienie

Właśnie znalazłem rozwiązanie mojego problemu, opcja w ustawieniach ogólnych solidworks została nieprawidłowo dostosowana. Teraz wszystko jest w porządku.

Była to opcja "zbliżenie z ograniczeniem magnetycznym", która była na "MINUS" i mam więcej na "WIĘCEJ".

Pozdrowienia.

Vu jest w Performance dla tych, którzy nie mogą go znaleźć.

Pré-alignement de la contrainte magnétique:
Oriente un composant pour l'aligner avec la contrainte magnétique prédéfinie.
Lorsqu'elle est activée, la vitesse d'orientation est basée sur l'option de sensibilité SmartMate.  

Z drugiej strony, ile jest twojej "czułości SmartMate" może gra na nim równie logicznie.

Swoją drogą, nadal nie widzę związku z Twoim problemem, ale jeśli to działa, tym lepiej :)

2 polubienia

Witam

Czułość urządzenia SmartMate jest wyłączona.

Pozdrowienia.