Zmodyfikowałem ustawienie kątów przyrostowych do wyświetlania prowadnic biegunowych, aby mieć bezpośrednio anioła pod kątem 45° i móc rysować wielokąty w różnych kierunkach, ale kiedy pytam na przykład: 5 metrów pod kątem 45° i sprawdzam, moja linia wraca albo pionowo, albo poziomo, ale nie pozostaje na 45°?
Witam, bądź ostrożny w Autocad (na tym poziomie może być tak samo) możesz skonfigurować kilka różnych snapów i dlatego bądź ostrożny, aby użyć tego, który chcesz skonfigurować! (np. nie konfiguruj 1, gdy używasz 4) cdt
Mam też ten sam problem w wersji 2018, ale nie w wersji 2015.
Rzeczywiście, nie rozumiem problemu. Czasami to działa, a w 99% przypadków nie. Jeśli qlq'1 zna ten sam problem, a zwłaszcza jego rozwiązanie, jestem zainteresowany
Ja też mam ten problem i jedynym rozwiązaniem, jakie znalazłem, aby obejść ten problem, jest ustawienie się pod żądanym kątem, wpisanie swojej odległości i przed wejściem jest krótkie naciśnięcie Shift i wtedy można wejść i tam działa. Shift pozwala przełączyć się z trybu orto na tryb biegunowy i nagle musi go zdebugować.
Mam ten sam problem ze zbyt krótką widocznością prowadnicy kąta i jeśli chcę kąt skierowany w dół to jest odwrotnie.??? (Draftsight w systemie Windows 7)
Czy istnieje sposób, aby inaczej zobrazować kąt? , (nic o tym w okienku na dole)
Dziękuję Philippe! Dobrze postępowałem zgodnie z procedurą, ale...: Potrzebuję kąta 224° od poziomu. Linia narożna powinna pojawiać się w dół w prawo na zewnątrz jest systematycznie tworzona pod kątem 44°, czyli po przeciwnej stronie!?
224°, co daje linię, która biegnie do lewego dolnego rogu twojego początku (chyba że zaznaczyłeś "zgodnie z ruchem wskazówek zegara" w opcjach jednostek).
Jeśli wprowadzę współrzędne bez klikania na start, wydaje się, że działa, chyba że szukam kąta 90° w stosunku do linii, która rysuje kąt. ("Zgodnie z ruchem wskazówek zegara" nie jest zaznaczone).