Problem z warstwami i kolorami obrysów

Witam

Mam  ostatnio mały problem i nie zmieniłem swojego configa ani nie zmodyfikowałem żadnych opcji.

Rzeczywiście, w rysowaniu używałem następującej metody.

Jeśli na przykład chciałem zmienić kolor wymiaru, kliknąłem na moją warstwę, którą nazwałem tym samym kolorem: np. ocena na czerwono Klikam na "czerwoną" warstwę koloru tak czerwonego, a następnie stosuję mój wymiar , który był wyświetlany na czerwono.

Aby zmienić wymiar, który został już zastosowany, zrobiłem to również, zaznaczając go i wybierając inną warstwę koloru.

Ale to już nie działa! ... Muszę przejść przez kolor linii, aby zmienić kolor boków, staje się to bardzo denerwujące...

Z drugiej strony, zawsze mogę zmienić kolor kawałków za pomocą moich uderzeń... Nie rozumiem, dlaczego nie mają już zastosowania po bokach...!

Czy ktoś wie dlaczego? Czy jest gdzieś opcja wyłączenia lub aktywacji?

Z góry dziękuję

Witam

Dzieje się tak czasami, gdy opcja  Tryb wyświetlania kolorów jest wyłączona.

Zobacz tutaj: 

http://help.solidworks.com/2012/french/SolidWorks/Sldworks/Line_Format.htm

Witam

Kliknij prawym przyciskiem myszy u góry paska menu i aktywuj pasek warstw, a następnie kliknij ikonę koloru linii i sprawdź, czy domyślnie i zaznaczone i tam powinno działać. A właściwie jak mówiła PL

calque.docx
2 polubienia

Witaj Fab,

Miałem ten sam problem z powodu konfliktów kolorów. Zdefiniowałem kolor różnych pociągnięć , ale potem zdefiniowałem inny kolor na następnym poziomie. Hmm, nie wiem, czy moje wyjaśnienie jest jasne... Ale jeździłem tym kolorem na różnych poziomach... Był to więc najwyższy szczebel, który kontrolował wszystko.

[EDIT]: No cóż, wyjaśnienia innych są o wiele jaśniejsze:) 

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedzi. 67 Manu zadziałało.

Pozdrowienia.