@Zozo
nie zrobi tego ................ ;-( ...........; -( (tryb sporu z ciągnięciem za uszy i miesiączką na palce)
Nie wiem, co zrobiłeś
Ale moja wewnętrzna część jest taka

tak dobrze, jak powinno być i zgodnie z początkowym profilem i dociera ;-(
Trzeba było przesunąć wewnętrzną linię krzywej do wygładzenia za pomocą 2 zielonych kropek, które absolutnie muszą znajdować się na prawym włóknie od końca do końca

następnie, aby wykonać pełne ciało, wystarczy stworzyć brakujące powierzchnie, zszyć je i powiedzieć, że chcę objętość (sprawdź komórkę)
Ponadto zobaczysz, że celowo zostawiłem przestrzeń między wyjściem łokcia a moim szkicem, przeszkicuj go za pomocą przesunięcia szkicu i stwórz powierzchnię, która nie dotyka twojego łokcia
ale szybko regulowany
ale powtarzam, że to tylko dla przykładu (ale działa też w objętości), chociaż czasami nie lubi splajnów
po prostu z przyzwyczajenia i jak wiem, jedziemy o włos + daleko w powierzchni niż pod względem objętości (odkształcenia materiału) w kierownicy i możemy mieć mniejsze promienie
Często tak robię ;-)

jeśli potrzebujesz + wyjaśnienie, powiedz mi
Aby potwierdzić moje słowa, otwórz ponownie publikowany plik i ukryj powierzchnię wygładzającą 2
Co zrobiłem na ekranie 1°
na 2° A przezroczystości
oraz w teorii i praktyce, jeśli utworzysz prostopadłą płaszczyznę (płaszczyzny) za pomocą ograniczonego punktu na linii konstrukcyjnej (splajn w szkicu 3D) w kolorze żółtym
zawsze znajdziesz ten sam profil
@+ ;-)