Cze wszystkim
Mam problem z funkcją okna podglądu komponentu:
Kiedy wybieram komponent i klikam okno podglądu jak zwykle, widzę na ekranie tylko pełnoekranowy podgląd mojego komponentu. Innymi słowy, nie ma już okna mojego zespołu po lewej stronie. Sprawdziłem, czy okno nie jest całkowicie zaciągnięte na lewą stronę, próbowałem też układać płytki w pionie, poziomie, nic nie pomaga.
Korzystam z SOLIDWORKS 2016 PREMIUM
W załączeniu zrzuty ekranu z procesu:
1.jpg
Oto, co się pojawia. Normalnie powinienem mieć dwa okna i mieć tylko okno komponentu.
2.jpg
Witam
Myślę, że zrestartowałeś już Solidworks, a także swoją stację. Jeśli to nie zadziałało, możesz spróbować naprawić oprogramowanie, jak wyjaśniono ^ wyjaśnione w załączonym linku:
http://help.solidworks.com/2013/French/SolidWorks/Install_Guide/t_repairing_installation.htm
-W systemie Windows 7 lub nowszym kliknij przycisk Start > Panelu sterowania > Programy > Programy i funkcje. -Wybierz wersję SOLIDWORKS, którą chcesz naprawić, a następnie kliknij przycisk Modyfikować - Na ekranie Witamy w Menedżerze instalacji SOLIDWORKS kliknąć Napraw instalację indywidualną (na tym komputerze). -Na ekranie Produkty do naprawy wybierz produkt do naprawy. -Wyłącz pozostałe produkty na ekranie. -Kliknij Napraw.
1 polubienie