Witam
Mam problem z Photoview 360 (SW2015 SP4).
Po rozpoczęciu renderowania okno Photoview otwiera się i natychmiast zamyka.
Naprawiłem instalację SW, nic nie pomaga.
Czy ktoś wie o tym problemie?
Dziękuję!
Witam
Mam problem z Photoview 360 (SW2015 SP4).
Po rozpoczęciu renderowania okno Photoview otwiera się i natychmiast zamyka.
Naprawiłem instalację SW, nic nie pomaga.
Czy ktoś wie o tym problemie?
Dziękuję!
Witam
Sprawdź, czy 3072630 Microsoft KB jest zainstalowany z usługi Windows Update, w następujący sposób:
1. Aby otworzyć usługę Windows Update, kliknij przycisk Start . W polu wyszukiwania wpisz Aktualizacja, a następnie na liście wyników kliknij pozycję Windows Update.
2. W lewym okienku kliknij Wyświetl historię aktualizacji.
Jeśli tak, odinstaluj go, postępując zgodnie z tym samouczkiem:
http://www.mycadblog.fr/problemes-solidworks-rencontres-apres-la-mise-a-jour-de-microsoft/
Jeśli to nie zadziała, można zresetować ustawienia SolidWorks (które można przywrócić później), aby określić, czy pochodzą one z konfiguracji stacji roboczej: http://www.lynkoa.com/tutos/3d/reinitialiser-les-parametres-solidworks
Może ponownie pobrać ten moduł osobno? Ale gdzie?
Dziękuję.
Zdecydowanie zaleca się aktualizację do najnowszej dostępnej wersji, w Twoim przypadku SW2015 SP5, która również rozwiązuje wiele błędów.
Nie sądzę, aby można było pobrać Photoview osobno. Jest on zawarty w instalacji SolidWorks.
Czekam na aktualizację SP5, ale jeszcze nie wydała!
Witam
W oczekiwaniu na ostateczną wersję SP5, która będzie dostępna za kilka tygodni.
Oto Service Pack 5 "Wczesna widoczność" (rodzaj zapowiedzi). Zainstalowałem go w zeszłym tygodniu bez większego problemu.
Wypróbuj i informuj nas na bieżąco.
Do zobaczenia
Świetnie, nie miałem dostępu do tego pakietu EV. Testuję. Dziękuję.
Aby uzyskać dostęp do dodatku EV Service Pack, przejdź do preferencji profilu konta na stronie internetowej SolidWorks. Zaznaczyłem pola jak na załączniku.
Jest też pole wyboru, aby wziąć udział w programie SW Beta...
Tak, już zaznaczyłem te pola...
W przeciwnym razie instalacja pakietu SP5 EV nie rozpocznie się. Okno otwiera się, ale pozostaje puste.... Naprawdę nie jestem lakierowany!
Spróbuj ponownie uruchomić komputer. Bo widocznie ma sporo problemów...
Nie widziałem pierwszej odpowiedzi PL, więc skorzystałem z tutoriala i naprawiam solidworks. Zobaczymy później.
W przeciwnym razie mam wiele problemów z moim komputerem (który ma zaledwie rok...) iw tym przypadku ponowne uruchomienie może być bardzo żmudne....
Nawet naprawa nie działa.... To bolesne.
Czekam.... Dodatek SP5!!
Format C:
:-/
Moim zdaniem SP5 niczego nie rozwiąże.
Jeśli nie możesz zainstalować nowego oprogramowania lub naprawić oprogramowania, instalacja dodatku SP5 również nie będzie działać.
Czy próbowałeś usunąć swoje ustawienia osobiste? Kompletna dezinstalacja oprogramowania?
Witam
Miałem ten sam problem kilka tygodni temu. Myślę, że subskrypcja wynika z faktu, że odinstalowałeś "Hello" (program Apple). Ten program służy do tworzenia połączenia między soldiworks a modo (silnik photoview). Nie można go ponownie zainstalować podczas naprawy lub ręcznie.
Musiałem całkowicie odinstalować sldwk i zainstalować go ponownie...
Powodzenia
Witam
W przypadku tego problemu możesz sprawdzić, czy jest zainstalowane oprogramowanie o nazwie: "Hello" firmy Apple.
Jest to niezbędne do korzystania z PhotoView 360
Jeśli nie jest już zainstalowany, znajdziesz go w folderze: Prereq na płycie DVD SolidWorks.
Mick
Dziękuję! Ponownie zainstalowałem "Hello" dzięki instalacji znajdującej się w Prereq DVD 1 i działa.
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Witam
Mam ten sam problem co ty, PhotoView360 sam się otwiera i zamyka. Ponownie zainstalowałem "hello" od apple i ponownie zainstalowałem solidworks, ale nic nie pomaga. Czy ktoś mógłby mnie oświecić?
PS: Korzystam z solidworks 2017