Problem z Monitorem zasobów SOLIDWORKS w oprogramowaniu SW2015

Mam problem od czasu mojego pobytu na SW 2015. Otwieram i zamykam kilka części i rysuję, po określonej liczbie otwieranych i zamykanych plików (około 25), nie mogę już otworzyć części z powodu "Monitora zasobów Solidworks", który określa, że mam otwartych zbyt wiele plików. Na początku jest to tylko ostrzeżenie, ale SW nie chce już otwierać nowych pokoi, nawet jeśli zamknę wszystkie moje pliki. Monitor zasobów Solidworks nadal blokuje mi otwieranie nowych plików, mimo że zamknąłem wszystko, jestem zmuszony zamknąć solidworks, aby móc ponownie pracować.

Na dużym projekcie ten błąd pojawia się coraz częściej, nawet kilka razy na godzinę... Marnuję cenny czas.

Próbowałem już kilku rozwiązań znalezionych na forach, zmiana kluczy rejestru, zmiana zakresu pamięci RAM. Problem nadal istnieje, a przede wszystkim nie istniał w SW 2012.

Korzystam z SOLIDWORS 2015 SP5.0

Zna ktoś ten problem? A jeśli tak, to czy wie, jak go rozwiązać?

WITAM

Z jaką wersją korzystałeś wcześniej i jaka jest konfiguracja Twojej maszyny. Ponieważ wraz z ewolucją maszyna nie jest już wystarczająco wydajna dla Solidworks. Zobacz PJ

screenshot_2017-08-23-15-17-04.png

Witam

Miałem SW 2012 SP05 dla maszyny, jest to samo, nic nie zostało zmienione

Windows 7 - 64-bitowy - Maszyna HP Z420 - 8 procesorów - 16 GB RAM.

OK, czy kiedykolwiek robiłeś czyszczenie dysku. CCleaner lub czyszczenie dysku za pomocą ikony Windows w lewym dolnym rogu, a następnie  akcesoria==>opcje systemowe i czyszczenie dysku.

Tak, regularnie, a także aktualizacje systemu Windows