Problem z obróbką odchodzącą od oryginału

Witam

Mam problem z otworami lub obróbką skrawaniem, które zmieniają pozycję w stosunku do oryginału (nie powinny zmieniać orientacji i znajdują się poza częścią).

Pozwólcie, że wyjaśnię, na części mam obróbkę lub wiercenie, które przechyla się od prawej do lewej w stosunku do osi XY.

Ten problem nawraca, ponieważ w 80% przypadków muszę je przestawiać.

Próbowałem już zmienić współrzędne, ale nic nie pomaga.

Zobacz zrzut ekranu

Pozdrowienia

Franck

capture.jpg

Rzeczywiście, to dziwne...

Czy istnieje możliwość zablokowania wymiarów w programie Inventor?

1 polubienie

Spójrz na ten link, tam jest narzędzie, które pozwala zablokować wszystkie swobody w zgromadzeniu

http://www.aplicit.com/blog/trucs-et-astuces/astuces-inventor/inventor-2014-les-nouveautes-assemblages/ (w języku angielskim)

@+ ;-)

Witam

Czy to nie zewnętrzne odniesienia sprawiają, że się poruszają?

Otwory zostałyby zwymiarowane w zespole, a kiedy zespół jest przesuwany, otwory następują?

Aby przekształcić je w odwołania wewnętrzne:

http://forums.autodesk.com/t5/AutoCAD-2007-2008-2009/Help-Convert-external-reference-into-internal/td-p/2367183

Witam

i dziękuję za pomoc.

W rzeczywistości te otwory poruszają się, ponieważ są połączone z arkuszami Excela i dlatego różnią się ich położeniem, ale nie powinny przebiegać od prawej do lewej od ich początku.

Cała moja obróbka skrawaniem lub wiercenie jest powiązana z arkuszami Excela i czasami mam ten sam problem z obróbką.

Pozdrowienia

Mówiąc dokładniej, oto widok wykonany w momencie obróbki.

capture.jpg

OK, Twoja obróbka jest połączona za pomocą arkuszy Excela

ale teoretycznie początek  X=0; Y=0; Z=0

musi być zawsze taka sama

co więcej, jeśli utworzysz z przodu lub z tyłu planu, wymiary X +25 mogą stać się X -25, tak samo dla Y i Z

potrzebujesz Myślę, że zawsze masz ten sam plan ref, że twoje pochodzenie jest zablokowane

i że oceniasz swoją część za pomocą tego punktu początkowego lub ograniczasz ją za pomocą tego punktu początkowego

@+ ;-)

Kontynuacja dzisiejszego poranka,

Zawsze ta sama część i ta sama obróbka lub tym razem tylko oś Y poszła w złą stronę.

Ten problem jest losowy, czasami idzie dobrze, czasami dwie osie zamieniają się stronami, a czasami tak jak tym razem, jeśli tylko jedna oś poszła w złą stronę.

Gdyby ktoś miał rozwiązanie naszego problemu (ja to postawiłem na naszym problemie, ponieważ mój kolega też ma ten sam problem chociaż nasze części nie są zbudowane w ten sam sposób).

Pozdrowienia

capture.jpg