Problem z kontaktem koła z podłożem w solidworks

Witam

Zamodelowałem bramę jednoskrzydłową wyposażoną w małe koło stykające się z podłożem. Celem tego modelu cyfrowego jest określenie, za pomocą symulacji solidworks, momentu obrotowego silnika (a tym samym wywnioskowanie mocy) niezbędnego do otwierania/zamykania bramy.

Rozpocząłem więc badanie ruchu, zastosowałem silnik na osi koła, kontakt między kołem a podłożem, nałożyłem na nie również grawitację. I to by było na tyle, po obliczeniach koło kręci się dobrze ale na sobie tak jakby nie miało przyczepności do podłoża i brama oczywiście nie jest napędzana.

Przeglądałem fora i pomoc na solidworks, próbowałem ustawić tarcie guma/guma mimo że zawsze to to samo.

Chciałbym wiedzieć, czy o czymś zapomniałem, ponieważ mam raczej ograniczony poziom wiedzy na temat solidworks???

Pracuję nad solidworks w wersji 2010, aby uzyskać informacje. Myślę, że powiedziałem już wszystko.

Ewentualnie mogę przenieść mój plik zestawu sldw do Ciebie, jeśli jest to łatwiejsze.

Dziękuję za wszelką pomoc, której mógłbyś mi udzielić.

assemblage_portail.sldasm
1 polubienie

Musisz wysłać wszystkie części wraz ze złożeniem, w przeciwnym razie sam zespół jest pusty, ponieważ SolidWorks nie znajduje drogi do części.

3 polubienia