Mam problem z tym ograniczeniem, chciałbym zrobić ograniczenie biegu, aby koła zębate obracały się tylko wtedy, gdy koła zębate się nie stykają.podczas gdy robię ograniczenie, koła zębate nie obracają się, gdy zęby się krzyżują.
Myślę, że w ograniczeniu przekładni brana jest pod uwagę tylko oryginalna średnica, więc jeśli w momencie ustawiania ograniczenia przekładni zęby przeszkadzały, to tak już zostaje.
Dlatego konieczne jest prawidłowe ustawienie obu części bez zakłóceń, a dopiero potem ustawienie ograniczenia biegu
Aby prawidłowo zainstalować dwa koła zębate bez zakłóceń, musisz użyć opcji "Przesuń komponent" w trybie "dynamika strukturalna", aby zatrzymać obracanie, gdy tylko dojdzie do kontaktu!
Prawdą jest, że link, który wybrałeś w innym pytaniu, jest specyficzny dla kół zębatych, co dowodzi, że kiedy patrzysz, znajdujesz
Link, który podałem dzisiaj, odpowiada wszystkim ograniczeniom, o których nie myślimy, aby z nich korzystać, między innymi zadanemu tutaj ograniczeniu, które uzupełnia pytanie pod każdym względem
dobrze widziany artysta są tacy, którzy podążają za nim