Problem z szybkimi ograniczeniami przy wyborze planów

Cze wszystkim

Od kilku dni spotykam się z bezprecedensowym problemem, a moje badania na ten temat nic nie dały...

W moich zespołach zwykle używam "szybkich wiązań", które są automatycznie proponowane (menu kontekstowe) po wybraniu ścian i/lub płaszczyzn. Od kilku dni działa w bardzo przypadkowy sposób:

- Czasami wszystko działa normalnie,

- Czasami mogę wybrać moje twarze i/lub płaszczyzny, ale muszę kliknąć ikonę "ograniczenia" (spinacz do papieru), aby otworzyć okno

- Zdarza się, że nie mam nawet możliwości wyboru planów (najczęściej z podstawowymi planami montażu), albo dopiero po pewnym czasie oczekiwania.

Wydaje mi się to bardzo dziwne, zwłaszcza, że pojawiło się z dnia na dzień, bez żadnych zmian w ustawieniach oprogramowania czy znanych aktualizacjach.

Chciałbym zwrócić uwagę, że dotyczy to wszystkich montaży, nad którymi pracuję, i że nie ma to wpływu na moich kolegów.

Czy kiedykolwiek się z tym spotkałeś, a zwłaszcza czy masz jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu?

Z góry dzięki!

Witaj S.Deschamps,

Rzeczywiście, od czasu do czasu, tak jak to się dzieje ze mną, gdy jestem na zgromadzeniu lub w pokoju, a nawet na rysunku.

Nie mam już dostępu do niczego, nie mogę zaznaczać krawędzi, twarzy... Ale mam możliwość zapisania mojej pracy, a następnie zamykam plik, a czasami nawet muszę zamknąć SW 2020 Sp5,... To na razie moje alternatywne rozwiązanie.

Proszę o informowanie mnie o rozwiązaniu problemu.

Dzień dobry.

@+.

AR