Cytat problemowy widziany z innej pozycji

Mój problem polega na tym, że

Od jakiegoś czasu robię plany z widokami z innej pozycji. Tylko że nie mogę dołączyć jednej strony między krawędziami widoku głównego a krawędzią widoku z innej pozycji.

Wiem, że jest to możliwe, ponieważ solidworks umieszcza to w swoim przewodniku, ale w domu to nie działa. Może opcja do odhaczenia lub coś innego, teraz suszę.

Z góry dziękuję, jeśli masz dla mnie wskazówkę.

Witam

Czy mógłbyś umieścić sitodruk, abyśmy mogli lepiej zrozumieć?

1 polubienie

Myślę, że to jest to, czego szukasz; patrz PJ. Jest to dla przykładu; Będziesz musiał umieścić swój element stroną, którą chcesz zwymiarować w widoku z przodu, a następnie utworzyć widok zgodnie z opisem.

cotation_vue_dune_autre_position.docx
1 polubienie

Która wersja SolidWorks i Windows?

@+

1 polubienie

@AC Cobra: To nie to. Widoki "inne położenie" są tworzone tylko w trybie montażu i umożliwiają przedstawienie w tym samym widoku 2 (lub więcej) pozycji mechanizmu (np. wejście/wyjście cylindra).

Nie znam odpowiedzi na podstawowe pytanie, poza tym, że czasem mi się udaje, innym razem nie. Myślę, że jest problem z SW: zdarzyło mi się, że udało mi się umieścić wymiary na planie, a nie na jego młodszym bracie (ta sama wersja SW, 2 podzespoły tej samej maszyny).

3 polubienia

To jest dokładnie to!

Mam zespół z cylindrem zamkniętym/otwartym i muszę zwymiarować skok cylindra na moim planie. 

Korzystam z solidworks 2016 i systemu Windows 8

Dla Twojej informacji zrobiłem test na solidworks 2012 i działa.

Tylko wszystkie moje studia są zrobione w 2016 roku i nie rozumiem, dlaczego to już nie działa.

Czy ktoś ma napiwek?

Dziękuję

Witam

Nie wiem, czy jest to właściwa i jedyna metoda, ale powinieneś być w stanie umieścić linię szkicu między pożądanymi elementami w różnych widokach, umieścić ograniczenia, które są w porządku, a następnie zwymiarować tę linię (oczywiście w kontrolowanym wymiarze).

Pozdrowienia