Problem z tworzeniem formularza Driveworks

Witam

Konfiguruję zestaw za pomocą DriveWorks i mam małe pytanie dotyczące tworzenia formularzy.

Chciałbym wiedzieć, czy po umieszczeniu pola wyboru (wysokość na mierzeniu tutaj), gdy wybieram ten, możliwe jest pojawienie się numerycznego pola tekstowego (dla wartości wysokości) i jak to zrobić, oczywiście =)

Z góry dziękuję

Witaj Mooky,

Zamierzam nazwać twoje pole wyboru CaseACocher, a twoje cyfrowe pole tekstowe TextZone.

Aby wyświetlić TextBox , jeśli jest zaznaczona opcja CaseACocher, wybierz kontrolkę TextBox i skonstruuj regułę dla jej właściwości Visible (może być konieczne dwukrotne kliknięcie szarej kuli, aby ta właściwość była dynamiczna (zielona kula)).

Zasada jest bardzo prosta:

If(CaseACocherReturn = PRAWDA, PRAWDA, FAŁSZ)

które można uprościć poprzez:

Po prostu CaseAChocherReturn.

Mam nadzieję, że jest to wystarczająco jasne, w przeciwnym razie nie wahaj się, podam więcej szczegółów.

Pozdrowienia

Thomas

1 polubienie

Zapomniałem zapytać o ważne informacje, korzystasz z DriveWorks Xpress, Solo czy Pro?
Powyższa odpowiedź jest cechą wersji Solo i Pro.

DriveWorksXpress, nasza całkowicie darmowa wersja, nie pozwala na dostosowywanie formularzy za pomocą reguł, ta funkcja jest jedną z wielu nowych funkcji, które wprowadzają wersje Solo i Pro.

Pozdrowienia

Thomas

1 polubienie

Cześć Thomas

ah jestem z wersją Xpress, to dla niej nie mogę tego zrobić =S

tempi zamierzam to zrobić inaczej

dziękuję za odpowiedź =)