Problem z wyświetlaniem w PhotoView

Gdy chcę wyświetlić część lub zespół za pomocą PhotoView, okno phtoView nie otwiera się.

Nie mam już ikony graficznej RealView

1 polubienie

Nie masz czy JUŻ NIE masz?

Aktualizacja karty graficznej jest konieczna, prawda?

Jaka jest twoja karta graficzna? i która wersja Solidworks?

W zakładce "Narzędzia/Dodatki" zaznacz pole podglądu zdjęć w kolumnie "start".

Uruchom ponownie lub nie Solidworks i dodaj zakładkę "narzędzia do renderowania"

1 polubienie

Karta graficzna GeForce 750M

Wersja SW 2014

Aktualizacja sterownika karty wykonana, problem jest taki sam

Czy próbowałeś tego, co mówi @Bart ?

"W zakładce "Narzędzia/Dodatki" zaznacz pole podglądu zdjęć w kolumnie "start".

Uruchom ponownie lub nie Solidworks i dodaj zakładkę "narzędzia do renderowania"

1 polubienie

więc aby to umieścić w kolejności, aby nie mieć sterownika quadro na maszynie, która ma kartę FX 

Wtedy lepiej sprawdzić, czy wszystko jest uruchomione, jak mówi Bart; i ponownie zainstalowałem sterowniki, usuwając wszystko ze starych (uważaj, jest napisane małym lewym polem wyboru, aby wszystko wyczyścić)

2 polubienia

Na pewno jest to pb kierowcy.

Co się zmieniło od czasu tego problemu?

Usuń stare sterowniki i pozostaw tylko nowe. I preferowane bony =)

Zainstalowałem antywirusa z Orange, ale potem zawsze działał. Zainstalowałem go również tego samego dnia na moim telefonie stacjonarnym, gdzie nie mam tego problemu.

jedna rzecz, o której zapomniałem ci powiedzieć, kiedy uruchamiam PhotoView, SolidWorks już nie odpowiada

Solidworks nie odpowiada lub czeka na uruchomienie modułu photoview? Czy to działa, jeśli leki przeciwwirusowe są dezaktywowane?

Po dezaktywacji programu antywirusowego Photoview uruchamia się tylko na bardzo krótką chwilę i zamyka się, ale oprogramowanie nadal działa normalnie.

Czy to jest wersja sw?  edit: Szybko przeszedłem do wersji już wspomnianej.

ponieważ mam to samo ciśnienie krwi od około 1 miesiąca z SW13.

Okno podglądu zdjęć zostanie otwarte/zamknięte. Ale nic potem. Z wyjątkiem sw, który jest jazdą na łyżwach. uh udaje, że faktycznie działa.

jest to wersja SW 2014 SP.01

Rozpocząłem naprawę postępując zgodnie z procedurą opisaną w pomocy, została ona wykonana w całości, ale problem nadal występuje. Z moich obserwacji wynika, że to właśnie związek między SW a Photoview zanikł.

Jaka jest twoja pełna konfiguracja?

Czy próbowałeś odinstalować i ponownie zainstalować wszystko czysto?

no bo mam kilka wersji SW na PC i nie chce mi się wszystkiego zepsuć.

Bądź więc ostrożny z wersją multi, ponieważ w zależności od kolejności instalacji niektóre linki są modyfikowane, nawet jeśli instalujesz w osobnych folderach. Mówię o tym, ponieważ w mojej pracy mam 2013, 2014, 2015... i musiałem usunąć 2012, ponieważ powodował problemy

Nie sądzę, żeby to pochodziło z multiwersji, bo przez kilka miesięcy działała bardzo dobrze.

Nie sądzę, żeby to pochodziło z multiwersji, bo przez kilka miesięcy działała bardzo dobrze.

Dziękuję wszystkim, którzy mi pomogli.

W rzeczywistości odinstalowałem wersję SW2014, która sprawiała mi problemy; i zainstalowałem go ponownie.

Nie mogłem zidentyfikować, skąd wziął się problem.

Moje pytanie można zamknąć.