Problem z wyświetlaniem w oknie głównym

Witam

Problem, który wam przedstawiam, pojawił się z dnia na dzień. Po uruchomieniu solidworks, okno główne nie jest wczytywane. 

Na przykład, gdy chcę utworzyć nowy dokument (w tym przypadku część), otrzymuję właśnie to. 

Czy ktoś kiedykolwiek miał taki problem?

Z góry dziękuję :-)

tak zbyt dobre renderowanie Windows ^^

Czy masz najnowszą aktualizację? systemu Windows? Sterowniki? 

Czy uruchomiłeś Solidworks Rx w celu pierwszej diagnozy?

2 polubienia

Cześć, szczerze mówiąc, nie widzę problemu, renderowanie jest bardzo ładne!!

Mam niezły ubaw

Tak, jak już wspomniano, wygląda to na @MaD aktualizację karty graficznej, która nie została wykonana poprawnie, lub karta graficzna ma dość...

Cdt

1 polubienie

Dziękuję za szybkie odpowiedzi. 

Rzeczywiście, jest bardzo prawdopodobne, że między nimi dokonano aktualizacji. Diagnoza Solidworks RX informuje mnie o problemie ze sterownikami: 

1 polubienie

To wszystko, wszystko, co musisz zrobić, to wejść na stronę Solidworks, pobrać odpowiedni sterownik i ponownie go zainstalować.

Cdt

1 polubienie

Problem polega na tym, że biegam na Dell Latitude E6420 z kartą graficzną Intel HD Graphics 3000. Niestety, ta konfiguracja nie jest (już) oferowana przez wsparcie Solidworks. 

Dobry wieczór

Może spróbuj wrócić do wersji sterownika sprzed aktualizacji.

Pozdrowienia

1 polubienie

Przejdź do panelu konfiguracji komputera, sekcji Windows Update, wyświetl historię aktualizacji, odinstaluj aktualizację sterownika jeden po drugim (jeśli taka istnieje ) lub odinstaluj najnowsze aktualizacje jeden po drugim, testując za każdym razem i mając nadzieję, że to coś da.

2 polubienia

Przywraca system do wcześniejszej daty

http://forums.cnetfrance.fr/topic/1344289-windows-10--comment-restaurer-a-une-date-anterieure-avec-un-point-de-restauration/

@+

Witam, u mnie zadziałało emulując "funkcje OpenGl" w "opcjach" solidworks,

(opcja, że SW18 zmienił stan sam, bez ostrzeżenia,!).