Problem z wyświetlaniem w Solidworks

Witam, mam problem z wyświetlaczem solidworks, kiedy uruchamiam solidworks, wszystko idzie dobrze, z wyjątkiem sytuacji, gdy tworzę część, wszystkie menu są wyświetlane, tak jak w przypadku składania złożeń, zaktualizowałem wszystkie moje sterowniki, jestem w systemie Windows 10 64bit, więc kompatybilny, nie mogę znaleźć, co zrobić, jeśli to już ci się przydarzyło, chcę twojej opinii.

Witam

Aktualizacja sterowników nie oznacza kompatybilności... lepiej jest umieścić sterowniki z certyfikatem SolidWorks zgodnie z modelem karty i niekoniecznie zawsze muszą to być najnowsze sterowniki wydane przez NVIDIA, jeśli jesteś pod Nvidią ... Jaka jest Twoja karta graficzna i Twoja wersja solidworks?

3 polubienia

Mam laptopa z kartą geforce gtx1050. Szybko przeszukałem na stronie solidworks kompatybilne karty graficzne, ale nie mogłem znaleźć gtx1050... Chcę użyć wersji 2018 lub wersji 2019, ale w obu przypadkach miałem ten sam problem.

Jeśli masz proc z czystą kartą

Typ Intel

wybierz tę kartę dla SW

@+

1 polubienie

Właśnie próbowałem wybrać "zintegrowaną grafikę" w panelu sterowania nvidia i nadal to samo, gdy poruszam myszą po menu, stają się one blznc, a następnie czarne i nie wszystkie się pojawiają.

Witam

Czy jest to efekt optyczny spowodowany obrazem (lub moimi oczami), czy też pasek zadań systemu Windows jest również rozmazany?

Z drugiej strony 64-bitowy laptop z systemem Windows 10 i karta graficzna NVidia GTX1050 tak, ale jaki procesor, ile pamięci RAM itp.?

Czy w każdym razie nie byłby to laptop dla graczy, ponieważ wydaje mi się, że ta karta graficzna została pierwotnie do tego stworzona?

Masz problem podczas tworzenia części, ale czy jest to osobisty model części, czy standardowy model z oprogramowania?

Czy to naprawdę licencja studencka? (Nie widzę zbyt dobrze na zdjęciu, nadal mam zamglone oczy)

Pozdrowienia

2 polubienia

Geforce nie jest płytą CAD, więc, jak mówi GT22, musisz użyć zintegrowanej płyty Intela.

1 polubienie

Rozmycie wynika tylko z jakości obrazu. Mój procesor to AMD Ryzen 5 2500 U z Radeon Vega Mobile Gfx 2.00GHz.  8.00GB pamięci RAM. Komputer nie jest pierwotnie przeznaczony do gier, ale może być używany do. Jest to wersja studencka, muszę stworzyć kilka prac do projektu ze szkiców papierowych, więc myślę, że jest to praca osobista... Ale błąd wyświetlania menu uniemożliwia mi zrobienie czegokolwiek.

StefBeno, próbowałem wybrać opcję zintegrowanej grafiki wybraną dla solidworks , ale nic to nie zmieniło...

Pozdrowienia.

Zobacz ten link między innymi 

https://www.visiativ-industry.fr/workstations-cao/