Witam, mam mały problem z wyświetlaczem, który jest stosunkowo irytujący, gdy wypełnia cały ekran, jak na załączonym zrzucie ekranu.
Można to zrobić ze mną losowo (na przykład, gdy związuję elementy razem). Od momentu, gdy obrócę 3D mam przerąbane, muszę wszystko zamknąć...
Jestem na SW2018
Mój sprzęt posiada certyfikat SW, a sterowniki są aktualne.
Czy ktoś kiedykolwiek to widział?
Z góry dziękuję
bug_affichage_sw.png
Pełna konfiguracja i exploit system PC proszę
Wygląda jak karta graficzna, która nie spełnia swojego zadania
a może też brak barana
@+
4 polubienia
@ Elise C.
Głosuję na GPU czekając na resztę informacji na temat konfiguracji sprzętowej.
Bo jeśli karta jest certyfikowana, to musi działać, więc problem z pamięcią RAM trzyma napis: ale jak nie mamy informacji o rozmiarze pliku to nie możemy nic powiedzieć ;-)
Do obracania masz mysz 3D, taką jak połączenie 3D.
Jeśli opublikujesz swój ASM lub swoją część, mogę ci powiedzieć, czy działa na moim komputerze.
Pozdrowienia
2 polubienia
Witam! Dziękuję za odpowiedzi.
Oto konfiguracja mojego komputera:
Dell Precisoon 3420
Procesor: Intel Core i5-6600 CPU @3.30Ghz
8 GB pamięci RAM
W systemie Windows 7
Pracuję z tabletem WACON INTUOS
A co z kartą graficzną?
c karta proc Intel HD 530
Jeśli tak jest, jest prawdopodobne, że na dużych zespołach nieco opóźnia się w rotacji
Ponadto procesor ma słabą pamięć podręczną
@+
1 polubienie
Karta graficzna to AMD FirePro W2100
Witam, ten sam problem napotkany z AMD WX 7100 pod Win10. Zmiana kierowcy (3 certyfikowane dostępne dostępne) nic nie zmieniła. Najwyraźniej znany błąd w AMD.
Rozwiązanie: zainstaluj ponownie SolidWorks! Z zainstalowanym odpowiednim sterownikiem karty graficznej.
Od tego czasu ten problem zniknął.
2 polubienia
Witam;
Potwierdzam ten problem na kartach AMD 7100.
co więcej, wydaje się, że konfiguracje DELL tower+AMD zniknęły z solidWorks (sprawdź karty sterowników).
Aktualizacje niczego nie rozwiązały. Przed wykonaniem ponownej instalacji Solidworks włączyłem obsługę OPENGL w opcjach; następnie dezaktywował go kilka godzin później (po kilku zamknięciach i otwarciach Solidworks)... Wygląda na to, że to rozwiązało problem (prawdopodobnie tymczasowo), ale na razie nie ma więcej błędów graficznych w ciągu ostatnich trzech tygodni...
Pozdrowienia.