Problem z wyrównaniem zgięcia

Cze wszystkim.

Przede wszystkim wszystkiego najlepszego z Nowego Roku! =) Moje najlepsze życzenia na ten rok 2017.

Mam mały problem z częścią blaszaną. Jest to skośny śliniak, na który muszę dodać zakładki mocujące.

Problem polega na tym, że nie mogę ustawić łap równolegle do śliniaka.

Czy masz pomysł, dlaczego i jak?

help_me.sldprt

Oto problem w sposób wizualny.

Widać, że nie mam takiej samej odległości od jednego końca do drugiego.

Myślę, że to problem z układem tej blaszanej podstawy, ale nie jestem pewien...

patte_fixation.jpg

Skorzystaj z narzędzia Evaluate i spójrz na kursy 

lub układa linię w ograniczonym szkicu

które pozwolą Ci na włożenie śliniaków

@+

Z chęcią rzuciłbym okiem, niestety zatrzymałem się na wersji SW2015. Nie mogę otworzyć pliku:( Przepraszam.

Podobnie bym na to spojrzał, ale mam wersję z 2014 roku... Być może jest to problem z równoległością twojego planu referencyjnego.

Cienki... To uratuje mi życie.... :/

Nie rozumiem, dobrze układam swoje plany itp. powąchanie, to pilne, na dodatek ...

Pokaż nam widoki

_de poniżej

_Prawy

_Lewy

+ widok ISO

Wizualnie widać, że nie jesteś równoległy (czerwone krzyżyki)

Jeśli rozłożysz na dolnych elementach swoje X elementów (zaciski sprężynowe)?

Za pomocą linii składania musisz zobaczyć, że wszystkie fałdy są nieprostopadłe

cóż, to efekt wizualny, jaki daje ;-(

@+

2 polubienia

Ponieważ zagięcie "złożonego dolnego arkusza 4" nie jest równoległe, to normalne, że otrzymujesz ten wynik.

Nie wiem, czy to możliwe, ale twoje przeciągnięte 16-krotnie musiałoby być połączone z mieszkaniem (tym na niebiesko na załączonym zrzucie ekranu).

Wszystko to, jeśli dobrze zrozumiałem problem

presse-papiers-1.jpg

W załączeniu znajduje się utwór Barta connverti en partasolid

help_me.x_t
1 polubienie

Witam

Nie jest to dobry moment, aby na to patrzeć  , ale ponieważ jesteś na 2 stokach,  nie da się tego zrobić za 1 razem.  Należy to zrobić w 2 krokach.

Niech moc będzie z tobą

Dziękuję za odpowiedzi. =)

Stef, stworzyłem płaszczyznę przesuniętą o 1mm w stosunku do tej niebieskiej strony.

Widziałem też płaszczyznę prostopadłą do odchylenia śliniaka z przodu, wszystko działa, widać, że fałdy dobrze podążają za częścią.

Ale jeśli spojrzysz na tył, ta fałda idzie .....

GrRrRrR ^^

Problem bierze się z planu 3, ale nie udaje mi się go dobrze umiejscowić... :/

Tworzenie linii szkicu w celu  umieszczenia planu

@+

Cześć chłopaki,

Dlaczego nie wykonać zespołu  ze wszystkimi częściami, zamiast pracować z wieloma obiektami... Jak na mój gust jest to zbyt restrykcyjne. Montaż działa dobrze, umieszczasz swój centralny element, następnie tworzysz części trochę tak, jak ich potrzebujesz, a następnie dostosowujesz w ASM lub tworzysz swoje części od razu i zapisujesz je później... Jak już mówiłem, to jest mój sposób na robienie rzeczy.

1 polubienie

Witam 

Zobacz załączony dokument

Niech Moc będzie z wami.

tolerie.docx
1 polubienie

Cóż, w rzeczywistości był to tylko problem logiki^^

Ponieważ element ma nachylenie i jest cięty pod kątem, nogi nie mogły być wykonane z tą funkcją.

Więc ponownie wysuszyłem nogi jedna po drugiej.

1 polubienie

i tak @Bartek

Wydaje mi się, że powiedziałem ci 4 dni temu, zobacz wątek postu.................; -)

Będąc nierównoległym, twoje fałdy nie mogą być prostopadłe

dobre journee.....@+ ;-)