Wiem, że wirtualne zestawy robią wiele błędów, ale problem polega na tym, że nigdy nie chciałem przekształcać mojego podstawowego zestawu w wirtualny zestaw... Te zestawy, które zniknęły, zostały zapisane w moim komputerze wczoraj i dzisiaj, zniknęły...
Pliki, które można znaleźć w C:\User\MyName \AppData\Local... są z pewnością tymi z automatycznej kopii zapasowej. Zobacz przechwytywanie, aby sprawdzić ścieżkę.
Nie sądzę, żeby to były wirtualne zgromadzenia. W przeciwnym razie nie będzie istniejącego pliku.
Osobiście widzę tylko dwa rozwiązania:
- Sprawdź w folderze automatycznego obserwowania i sprawdź, czy dostępna jest kopia zapasowa plików.
- Mam nadzieję, że wykonasz kopie zapasowe swoich plików rysunków iw takim przypadku będziesz w stanie znaleźć swoje pliki.
Powodzenia...
capture.png
Ujęcie kopiowania, już widziałem.
Dzieje się tak, gdy przenosimy wirtualny komponent lub zespół do innego złożenia.
Ponieważ istnieje on tylko wewnątrz pliku, oprogramowanie tworzy jego kopię w nowym zestawie.
To właśnie wyjaśnia lokalizację pliku.
Nie możesz wymienić kopii na oryginalny zespół?
No tak, ale problem polega na tym, że nigdy nie chciałem tych wirtualnych komponentów, wczoraj te złoża były zapisane w moim komputerze, dziś nic... Nie widziałem jednak żadnych wiadomości mówiących mi, że moje zgromadzenia zostaną zmiażdżone...
tak jak moi koledzy nie dobry znak tej historii
może przywrócić system do poprzedniej daty lub godziny sprzed wystąpienia tego błędu
poprzez wcześniejsze wykonanie kopii dysku twardego
wtedy idzie wziąć KF lub inny i dobrze myśli
@+ ;-)
nie masz już żadnych śladów oryginalnych zespołów na swoim komputerze?
Jednym z pomysłów, który przychodzi mi do głowy, jest to, że oprogramowanie utraciłoby pliki podczas pracy nad nimi.
Przekształcił je więc w wirtualne.
Jaki jest Twój sposób pracy?
- pliki w sieci czy lokalnie?
- PDM czy nie?
- Kto ma dostęp do plików?
@rmorel, to, co zniknęło, musi być wirtualnym zgromadzeniem, ponieważ jego nazwa jest w nawiasach kwadratowych [ ]
@ Benoit
Oznaczałoby to, że WSZYSTKIE jego zgromadzenia są wirtualne!
Coraz bardziej skłaniam się ku problemowi z połączeniem sieciowym:(
@Pascal
Tak, myślę, że wszystkie ASM-y są wirtualne. Niektórzy ludzie tak pracują... aż do tragedii!
@Joss. G Potwierdziłeś nas?
Przepraszam za zduplikowany, mały pb sieci :3
@pascal udało mi się znaleźć tylko jedną z moich mieszanek w jej pierwotnym miejscu i aby ją ponownie zintegrować, pozostałe naprawdę zniknęły... Nadal mam wszystkie części, które je tworzą, ale sam montaż całkowicie zniknął...
Jeśli chodzi o mój sposób pracy, pracuję tylko w sieci, nic lokalnie, nie mam miejsca na przechowywanie lokalnie. Każdy ma dostęp do plików, ale jestem jedyną osobą, która ma Solidworks na moim komputerze. Sprawdziłem z kolegami, nikt nie dotykał moich plików.
@rmorel, Pliki rzeczywiście wyglądają, jakby były automatycznymi kopiami zapasowymi, ale nie mogę ich otworzyć, ten sam komunikat o błędzie pojawia się, gdy próbuję je przywrócić...
@gt22, przywracanie systemu jest bardzo skomplikowane, zapytałem mojego menedżera sieci i mówi mi, że jeśli jutro nie uda mi się ruszyć do przodu, może spróbować, ale jeśli nie, nie ma dziś czasu, wzywa mnie, abym spróbował znaleźć inne rozwiązanie... Czuję, że zamierzam podążać za ideą kawy, aby przestać się trochę uspokajać ;) (to tydzień pracy, który teraz idzie z dymem...)
Dam znać, jeśli uda mi się wyciągnąć coś z czeluści mojego komputera.
Zapraszam do podania mi wszelkich innych wskazówek ;)
Raczej obali.
Jeśli spojrzysz na 2. zrzut ekranu, jeden z jego zestawów jest zapisany na Z:
Nie pracował więc w "full virtual"
Przepraszam, ale się powtórzę.
Nie masz kopii zapasowych na swoim serwerze?
Jeśli tak jest, jest to bardzo niebezpieczne...
W tej chwili jest to świetny Ricard i to jest to, czego potrzebujesz, biorąc pod uwagę Twój problem!
@Pascal, jego plik na Z: to plik . SAT, nie SW (gdzie nie patrzę w to samo miejsce co ty, głód tam jest, nie mam już całego mojego aktywnego umysłu...)
@Tomalam, przyjeżdżam, nie za dużo wody... :-D
Na moje wielkie nieszczęście... Potwierdzam... Nie wiem zbyt wiele o problemach związanych z wirtualnymi złożeniami, ale po sprawdzeniu rzeczywiście, wszystkie moje złożenia są wirtualne... Nie wiem dlaczego... Zasadniczo tak nie jest. Nie wiedziałem, że tworzenie podzespołu przekształca zespół w zespół wirtualny... Nie bardzo rozumiem, o co chodzi, ponieważ nadal mam obok niego zapisane moje złożenia, ale w moim głównym zespole są one oznaczone jako wirtualne... Ponownie zarejestrowałem wszystkie zestawy w "niewirtualnym", aby uniknąć kolejnego błędu.
@pascal, drugi zrzut ekranu pokazuje jeden z moich zestawów w ścieżce Z:\, ale jest to rozszerzenie. SAT, którego używam do przesyłania plików do klienta. (to właśnie podczas tworzenia tego rozszerzenia zauważyłem, że niektóre części zniknęły)
@rmorel, tak, mam kopie zapasowe na serwerze, ale nie rozumiem, jak bardzo jest to niebezpieczne?
EDIT: O tak, jak mogę zapobiec wirtualnemu nagrywaniu moich zgromadzeń? Bo nigdy nie chciałam czegoś takiego!
REEDIT: A za ricard zaproponowałem mojemu szefowi w tym samym czasie, kiedy powiedziałem mu, że straciłem tydzień pracy, o dziwo, on nie chciał? :(
Niebezpieczne jest to, że nie ma kopii zapasowych...
Aby zapisać zestawy wirtualne. Po prostu kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz: zapisz jako komponenty zewnętrzne.
Zazwyczaj pojawia się komunikat zachęcający do zrobienia tego, jeśli tworzysz podzbiory i zapisujesz swój "główny" zespół.
To naprawdę dziwne, nigdy nie widziałem wiadomości mówiących mi o wirtualnych komponentach lub zachęcających do ich zapisania...
W przeciwnym razie wykonałem zadanie zapisania wszystkich moich wirtualnych komponentów, mam nadzieję, że nie będę miał innych identycznych problemów...
Wszystko, co muszę zrobić, to odtworzyć moje oryginalne złożenia, biorąc każdy element jeden po drugim... Tak :p
Sprawdź opcje, jeśli okno dialogowe nie zostało pominięte, aby zapisać składniki wirtualne.
To jest ostatni temat w Narzędziu/Opcjach
Zawsze podczas odprawy dostawałem wiadomość, że zespół zawiera wirtualne komponenty, a oprogramowanie mnie, co chcę z nimi zrobić.
W przeciwnym razie przepraszamy, ale będziesz musiał ponownie wykonać swoje złożenia.
PS: Przepraszam za . SAT, źle wyglądałem (byłem głodny)
Nie martw się o . SAT, głód zawsze wygrywa z pracą ;)
Cóż, myślę, że będę musiał znowu wykonać całą pracę... Harf, naprawdę szkoda, naprawdę miałem inne rzeczy do zrobienia:(
Dziękuję za odpowiedzi, będę bardzo ostrożny podczas moich kolejnych nagrań!!
Jak wskazano @Pascal, zwykle pojawia się komunikat (patrz obrazek u góry) i jak również wskazuje, @Pascal prawdopodobnie nie jest już wyświetlany na komputerze (patrz obrazek poniżej). Zaznacz tę opcję ponownie, a pojawi się ponownie.
Jeśli chcesz pobrać kopię zapasową i wszystko jest wirtualne, musisz pobrać kopię zapasową zespołu głowicy.
screenshot344.jpg