Problem z bazą danych

Witam

Czy ktoś kiedykolwiek to miał?

Błąd podczas uzyskiwania dostępu do następującej bazy danych:

Ale nic poza tym

Odinstalowałem wersję beta 2014 5 dni temu i ten problem występuje od wczoraj..... Czy to możliwe, że jest to powiązane?

erreur_sldw.png

Witaj SEPM. Geralda,

Czy podczas instalacji SW2014 zwróciłeś uwagę, aby nie aktualizować bazy danych obsługi wierceń i przyborników ?

Czy po tym problemie masz dostęp do pomocy przy wierceniu?

Do zobaczenia...

1 polubienie

istnieje duża szansa, że zainstalowałeś i odinstalowałeś wersję SW2014

Być może zaktualizowałeś swoje bazy danych w Auto So Storage i Language #

co oznacza, że w SW2013 nie znajduje już swoich młodych, ponieważ

że są teraz w wersji 2014

To moja pierwsza myśl

@+ ;-)

1 polubienie

Witaj rmorel

Tak, ale nie dotykałem mojej bazy danych, a nawet utworzyłem określoną nazwę folderu, taką jak solidworks 2014, a nie solidworks (3), ponieważ z każdą wersją jest aktualizowany

Ale tą uwagą potwierdzasz moje obawy

Wystarczy spróbować otworzyć plik 2013 z oprogramowaniem SW 2013 z obsługą wiercenia.

W takim przypadku pojawi się komunikat "Baza danych do obsługi wierceń / Toolbox nie jest oczekiwaną wersją: wersja przyszła".

nawet jeśli nie dostaniesz czegoś takiego jak

To ta sama nazwa i ta sama filozofia działania

i że znajdzie istniejące podfoldery w samochodzie i zaktualizuje je

masz szczęście, że wszystko przerobiłeś w 2014 roku :'-(,

jak mówi rmorel, spróbuj odzyskać narzędzia (jedną część), które otworzyłeś, aby wypróbować wersję  SW 2014

nie będzie można go otworzyć w oprogramowaniu SW 2013

@+ ;-)

1 polubienie

@rmorel

Nie, nie martw się o część z 2013 roku i mogę ją wiercić z asystentem

z drugiej strony zbliża mnie to do zestawu lub czegoś w tym stylu, ponieważ ten komunikat nie pojawia się w innym folderze, którego nie otwierałem od ponad miesiąca

robi to tylko na montażu, jeśli otworzę części osobno nie ma obaw

Gerald => profesjonalista w tworzeniu błędów

kiedy odinstalowałeś wersję SW 2014

Po zakończeniu odinstalowania zamknij wszystko

wyłącz komputer i włącz go ponownie

Może znajdzie swoje maleństwa

lub odzyskać swój komputer w późniejszym terminie, jeśli oprogramowanie SW 2014 nie zostało zainstalowane

@+ ;-)

Jeszcze jeden krok, który sprawia, że podoba mi się pytanie, które zadałem wcześniej i skąd bierzemy małe oprogramowanie w solidworks/toolbox, aby zmienić właściwości

Próbowałem, ale poszedłem o oczko wyżej "to nie działa"

err_base_de_don.png

@gt22

Odzyskiwanie ma punkt przywracania systemu Windows?

NIE "va deretro satanas" ostatnim razem, gdy to zrobiłem, nic już nie działało i skończyło się na formacie c: 

Nie gram w to, zamierzam poszukać czegoś innego, nawet jeśli oznacza to ponowną instalację 2013.

Witam

Twoja baza danych została prawdopodobnie przekonwertowana na SW2014 podczas otwierania pliku. Myślę więc, że powrót będzie skomplikowany i obawiam się , że będziemy musieli ponownie zainstalować SW2014, aby działał poprawnie na tym pliku.

Thomas

Mówisz, że jesteś profesjonalistą w tworzeniu błędów!

Spójrz na ten link

http://forum.solidagora.com/erreur-bizarre-solidworks-t1284.html

uwierz mi, SolidWorks robi to sam i bez żadnych zmartwień ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)  

@+ ;-)

1 polubienie

@gt22

Odzyskiwanie ma punkt przywracania systemu Windows?

NIE "va deretro satanas" ostatnim razem, gdy to zrobiłem, nic już nie działało i skończyło się na formacie c: 

Nie gram w to, zamierzam poszukać czegoś innego, nawet jeśli oznacza to ponowną instalację 2013.

Osobiście nigdy nie miałem tego problemu przez punkt przywracania Windaub

Czy nie masz ograniczonej przestrzeni dyskowej?

@+ 

@ Tomalam

Odinstalowałem wszystko i mogę pracować nad plikiem w 2013 roku

Myślę, że to jest ta historia, w której montaż wyciąga mnie z części w skrzynce z narzędziami, podczas gdy jest to część ceer

@gt22

Mam dedykowaną płytę 2Tera zajętą w 50% do renowacji więc nie sądzę, żeby to był problem

Oczywiście komunikat o błędzie dotyczy bazy dostępowej, która jest używana przez skrzynkę narzędziową i asystenta wiercenia.

Myślę, że Twoja instalacja została wykonana poprawnie, w przeciwnym razie niemożliwe byłoby wykonanie wierceń, co oczywiście nie jest Twoim przypadkiem.

Z tego co zrozumiałem problem został rozwiązany od czasu przeinstalowania solidworks, więc myślę, że było to uszkodzenie pliku swbrowser.mdb lub holewizardfavorite.mdb, po czym uszkodził jeden z tych plików, trudno powiedzieć.

1 polubienie

Jeśli chcesz dowiedzieć się nieco więcej o bazach danych, znajdziesz jeszcze bardziej zaawansowane szkolenia i samouczki dotyczące baz danych.

1 polubienie