Tak, ale nie dotykałem mojej bazy danych, a nawet utworzyłem określoną nazwę folderu, taką jak solidworks 2014, a nie solidworks (3), ponieważ z każdą wersją jest aktualizowany
Nie, nie martw się o część z 2013 roku i mogę ją wiercić z asystentem
z drugiej strony zbliża mnie to do zestawu lub czegoś w tym stylu, ponieważ ten komunikat nie pojawia się w innym folderze, którego nie otwierałem od ponad miesiąca
Jeszcze jeden krok, który sprawia, że podoba mi się pytanie, które zadałem wcześniej i skąd bierzemy małe oprogramowanie w solidworks/toolbox, aby zmienić właściwości
Próbowałem, ale poszedłem o oczko wyżej "to nie działa"
Twoja baza danych została prawdopodobnie przekonwertowana na SW2014 podczas otwierania pliku. Myślę więc, że powrót będzie skomplikowany i obawiam się , że będziemy musieli ponownie zainstalować SW2014, aby działał poprawnie na tym pliku.
Oczywiście komunikat o błędzie dotyczy bazy dostępowej, która jest używana przez skrzynkę narzędziową i asystenta wiercenia.
Myślę, że Twoja instalacja została wykonana poprawnie, w przeciwnym razie niemożliwe byłoby wykonanie wierceń, co oczywiście nie jest Twoim przypadkiem.
Z tego co zrozumiałem problem został rozwiązany od czasu przeinstalowania solidworks, więc myślę, że było to uszkodzenie pliku swbrowser.mdb lub holewizardfavorite.mdb, po czym uszkodził jeden z tych plików, trudno powiedzieć.