Problem z bulgotaniem i instalacją wymiarów aktualizacji SOLIDWORKS 2019 SP 4.0

Witam, od czasu aktualizacji solidworks 2019 sp 4.0 mam problemy z układaniem bąbelków czy wymiarów. Oprogramowanie ma pierwszeństwo krawędziom, nawet ukrytym krawędziom i to jest problem, nie rozpoznaje twarzy.

Próbowałem zmienić ustawienia, ale bez powodzenia. Czy masz rozwiązanie?

Pozdrowienia

exemple.jpg
1 polubienie

Witam

Nie masz włączonego filtru wyboru (F5, aby wyświetlić pasek narzędzi)?

1 polubienie

Nie, f5 pokazuje osie w mojej wersji 

1 polubienie

Witaj DTHEVENO

Patrząc na twój obraz, twoje bulgotanie wydaje się być związane z opisem, a raczej identyfikacją części (lub podzbiorów)

Jeśli nałoży na ciebie bańkę, może się okazać, że w twoim ASM masz ciekawy pokój lub taki, który jest oznaczony jako niewidoczny (inny niż usunięty). Czy możesz powiększyć to, co pojawia się jako krawędź i wybierając ją, spójrz w swoim drzewie tworzenia, czy odpowiada czemukolwiek.
Nie opanowuję konfiguracji, więc jeśli na to spojrzysz. ;-)

Zajrzyj także do ustawień.

Pozdrowienia

Niezależnie od tego, czy jest w montażu, czy  samodzielnie, mamy ten sam problem, za pierwszym razem nie możemy założyć żebra ani bańki z przodu.

Na początku bierze krawędź, nawet jeśli jest ukryta, zamiast brać twarz; Udaje nam się wtedy wybrać prawą ścianę i wziąć strzałkę oraz  polecenie "wybierz inne"

Wydaje mi się, że dzieje się to na poziomie tych opcji

option_aretes.jpg

Te opcje są już odznaczone

Witam

A odznaczając tę opcję?

entites_cachees.jpg
1 polubienie

Już odznaczone

Nie chcesz przekazać nam swojego ASM, abyśmy mogli zobaczyć, jak to wygląda na naszym rowerze?

Pozdrowienia

1 polubienie