Problem ze stresem spowodowany problemem z kątem

Witam wszystkich,

Element musi mieć kąt 60°. Całość jest nachylona i równoległa.

Mimo to nie ustawia się w linii, ponieważ pojawia się różnica kąta.

Na kwadracie 60° wymiar 60° jest mierzony na krawędziach, a wymiar 60,84° jest mierzony na powierzchniach pod tym samym kątem.

Tak więc interfejs, który ma 60° długości, nie wyrównuje się.

Jakiś pomysł?

angle_2.jpg

Witam

Patrząc na twoje .jpg zielony kawałek nie pasuje do szarej części w dolnej części, czy to normalne?

Fred

2 polubienia

Witam

Tak samo jak Fred, z drugiej strony, jeśli chcesz, aby obie strony podążały, wystarczy edytować wymiar złożonej części w zespole i zrobić = a następnie kliknąć wymiar 60, aby zostały połączone. 

Musisz również sprawdzić, jak masz boki swoich części z ułamkami dziesiętnymi, ponieważ wydaje mi się, że wyświetliłeś boki w kolorze szarym, a druga jest boczna w złożeniu.

2 polubienia

"pochylony i równoległy": Mam problem z dostrzeżeniem rzeczy.

Jeśli kąt wynosi 60° między krawędzią a inną wartością Wprowadź wartość nominalną, oznacza to, że płaszczyzna pomiaru kąta między krawędziami nie jest płaszczyzną o największym nachyleniu (patrz moja uwaga powyżej).

Czy możesz dostarczyć swoje dokumenty?

Patrząc na twój obraz, proponuję sprawdzić płaskość wewnętrznych powierzchni kątownika, jeśli nie ma określonego nachylenia. 

Dziękuję wszystkim za szybkie odpowiedzi.

Na załączonym obrazku widać, co mam na myśli mówiąc pochylony i równoległy.

Zaznaczam to, ponieważ problem nie pojawia się, gdy montaż jest pionowy, tzn. części bardzo dobrze się wiążą.

Brak problemu z płaskością i po 2 miejsca po przecinku.

"Zielony pokój nie pasuje do szarej części w dolnej części, czy to normalne? "Nie, i właśnie w tym tkwi problem, ponieważ są one wychylone o 60° co 2.

angle_1.jpg

Spróbuj związać żebra razem, aby zobaczyć, czy to coś zmienia, a jeśli się zmieni, będziesz musiał sprawdzić, czy możesz umieścić zamek błyskawiczny ze swoimi kawałkami, abyśmy mogli rzucić okiem,

Biorąc pod uwagę system, istnieje "głupi" problem ograniczenia, co oznacza, że elementy nie następują po sobie zgodnie z pozycją.

Umieść swoje pliki (asm+2prt) w Internecie, abyśmy mogli się im przyjrzeć.

Załącznik

pylone_projet_lynkoa.sldasm

Tworzysz kompozycję na wynos (lub pack'n go w zależności od wersji oprogramowania), zasugeruje Ci zrobienie zamka błyskawicznego, kiedy udzielisz odpowiedzi, poniżej okna wprowadzania znajduje się przycisk przeglądania, aby uzyskać zamek błyskawiczny.

Lub opublikowałeś swoje 2 sztuki osobno

Aby przetestować swój zespół

W zespole jest wszystko, zdarza mi się też od czasu do czasu zaprojektować wszystko w zespole, a potem nagrywać części jedna po drugiej...

Problem wynika z położenia Sketch1 w wyciągnięciu T0, ponieważ szkic nie jest równoległy do Twojego profilu. Słuchaj, zrobiłem wytłoczenie po drugiej stronie równolegle do profilu i kąt jest dobry. Aby rozwiązać ten problem, należy utworzyć płaszczyznę prostopadłą do szkicu Sketch3D1  i wyciągnąć ją po obu stronach. Właśnie wyświetliłem szkic na planie i kiedy go zmierzysz, jest 60,84 °, musiałbyś umieścić na moim planie swój kąt 60 ° - 110 x 7, aby działał jak w moim pokoju 3...

pylone_projet_ac_cobra.sldasm
1 polubienie

Nie mogę otworzyć/pobrać twojego zestawu, mam tylko jedną stronę kodu.

Wybrałem tę metodę wytłaczania, ponieważ jest to jedyna, która pozwala mi na cięcia na końcach mojego profilu bez przechodzenia przez narzędzie Dostosuj, które jest nieco kłopotliwe w zarządzaniu.

I pamiętam teraz, że miałem ten sam problem z naprężeniami z pylonem z okrągłej rury.

Jeśli rura jest konstrukcją spawaną (kwadratowe końce), naprężenie koncentryczne działa dobrze z inną okrągłą częścią, jeśli jest to wytłaczanie (końce poziome), naprężenie koncentryczności nie działa i rozwiązałem problem z naprężeniem współliniowości osi każdej części.

Czy nie byłaby to mała wada?

W każdym razie dziękuję za wskazówki.

Aby pobrać zestaw, wystarczy kliknąć go prawym przyciskiem myszy i zapisać link jako... Po pobraniu zrozumiesz, że tylko dlatego, że Twój szkic nie jest prostopadły do szkicu 3D, nadaje kierunek... A jeśli zrobisz to na następną stronę, będziesz miał również wyciętą od krawędzi...