Witam
Często używam funkcji kopiowania z punktem odniesienia i wklejania, aby przenieść z jednej płaszczyzny do drugiej narysowany przeze mnie obiekt.
Ale czasami nie chce działać.
Korzystałem z planu przesłanego mi przez mojego dostawcę i chciałem zintegrować obiekt z moim głównym planem, ale to nie działa.
Sprawdza poprawność polecenia kopiowania, ale w rzeczywistości nie kopiuje.
Jeśli wkleję na moim planie, zwróci ostatni obiekt skopiowany na tę płaszczyznę
Jeśli zrobię to z 2 własnymi ujęciami, to działa.
Chciałem spróbować stworzyć blok, ale nie mogę wymyślić, jak przekazać blok z jednego strzału do drugiego.
Jeśli ktoś ma rozwiązanie. Z góry dziękuję
Witam
Czy istnieje możliwość załączenia pliku? W razie potrzeby usuwając poufne informacje.
Zwykle musisz wybrać wszystkie elementy do umieszczenia w bloku, ustawić punkt wstawiania i zapisać boc z możliwą do zidentyfikowania nazwą.
Następnie w następnym ujęciu wkładamy miskę. W razie potrzeby możemy rozbić blok, aby użyć grafiki jako normalnego rysunku.
Dziękuję za odpowiedzi,
W załączeniu do kwestionowanej kartoteki dostawcy narysowałem widok z góry i to jest ten, który chciałbym skopiować.
Alain, w jaki sposób radzisz sobie z poniższym planem, aby mieć dostęp do bloków innych planów?
rl_500_2_185kw_ex4_rd0.dwg
Otworzyłem plik, zrobiłem > menu File > Error checking, > wpisałem tak na klawiaturze, aby automatycznie poprawić błędy i działa :)
rl_500_2_185kw_ex4_rd0.dwg
Wielkie dzięki! To działa!
Nie znałem tej funkcji.
Miałem nadzieję, że rozwiąże to również mój problem z funkcją "dostosuj" i "rozszerz", która nie działa na niektórych poziomach , ale nie. Szkoda :)