Problem z oceną

Witam wszystkich,

Pozwólcie, że wyjaśnię, że trzymam się klasycznej płyty, ale kiedy klikam na okrągłą krawędź, pokazuje mi promień, podczas gdy chciałbym średnicę. ktoś zna uchwyt na garnek? (to jest wybrzeże podkreślone na zdjęciu)

Kolejne pytanie, chcę stronę fazowania, jest opcja wymiaru fazy, ale nie robi tego, czego chcę, umieszczam kształt, który chciałem na obrazie

Mam inny problem, chcę bokiem średnicy, ale nie daje mi to odpowiedniej wartości!! Na zdjęciu widzimy, że dwie strony zakreślone są tej samej krawędzi i są to dwie różne wartości.... (114,06 dla jednego, 114,28 dla drugiego)

Z góry dziękuję

Pozdrowienia

sans_titre.png

Klikasz na swoją ocenę i edytujesz w polu po lewej stronie, spójrz na zdjęcie

12.png
2 polubienia

Witam

W przypadku trzeciego problemu jest to normalne, ponieważ wymiar przyjmuje rzutowaną odległość od krawędzi widoku przekroju poprzecznego (który jest nachylony): Musisz zwymiarować Ø na dolnym widoku lub utworzyć pomocniczy widok przekroju poprzecznego rzutowany równolegle do przekroju

2 polubienia

Do fazowania,

Klikasz najpierw na linię fazowania, a 2-ją na jedną z 2 pionowych lub poziomych linii fazowania, mam nadzieję, że będzie to zrozumiałe.

1 polubienie

Podziękowania również dla Tomalama

Oboje mi pomogliście, ale do podjęcia decyzji, Mathieu ANGER ma mniej punktów niż ty.

Dziękuję wam wszystkim.

Nie martw się przyjacielu, najważniejsze to pomóc!  ;)

2 polubienia

valentin.auger.dipsysteme, nie ma problemu, gdyby Tomalam miał lepszą odpowiedź niż ja, to był jego, naprawdę nie ma problemu, ale i tak dziękuję.

Tomalam, to niewiele, ale zamierzam zagłosować na Twoje odpowiedzi  ;-)

1 polubienie