Dobry wieczór
Kolega ma taki problem:
Kiedy tworzy szkic i go wymiaruje, wymiary są sterowane domyślnie.
Jest on dostępny w wydaniu SolidWorks 2013 SP2.0 Education.
Czy jest coś nie tak z opcjami?
Dziękuję
Alan
pilotee_cote.jpg
Dobry wieczór
Kolega ma taki problem:
Kiedy tworzy szkic i go wymiaruje, wymiary są sterowane domyślnie.
Jest on dostępny w wydaniu SolidWorks 2013 SP2.0 Education.
Czy jest coś nie tak z opcjami?
Dziękuję
Alan
Witam
Wygląda na to, że wszystkie kursy są przeprowadzone? Zwykle dzieje się tak tylko w przypadku nadmiernie ograniczonych wymiarów.
W opcjach systemu/szkicu/zestawu sterowanych domyślnie.
W przeciwnym razie może być konieczne zresetowanie opcji lub zresetowanie opcji za pomocą "kreatora ustawień kopiowania", aby sprawdzić, czy to coś zmienia.
OPP
Witam
Na tych wszystkich szkicach?
Jeśli zaczyna się od nowego pliku i tworzy nowy szkic, czy to też to wystarczy?
@+
oiep -> dla opcji Opcje/szkic/zestaw sterowane domyślnie, jeśli szkic jest nadmiernie obciążony, a następnie wygląda to tak, jakby wszystkie szkice były cały czas przeciążone.
Coyote-> Tak, nawet jeśli robisz nowy utwór. W rzeczywistości robimy szkic i wymiarujemy go: bez kontrolowanych wymiarów. Rejestrujemy się i zamykamy. Ponownie otwieramy pomieszczenie i są one umieszczane w pilotażu! Są one wyszarzone podczas rysowania.
Myślę, że jeśli sprawdzisz wymiary na szkicach, pozostaną one czarne
@+
gt22 -> Wymiary na szkicach są wprowadzane i sprawdzane każdorazowo.
A jeśli kliknie prawym przyciskiem myszy na wymiar, aby umieścić go z powrotem w trybie bezzałogowym, czy wróci do pilotażu podczas zamykania/otwierania?
OPP
Może dlatego, że jesteś wersją studencką, nie ma oceny netto na rysunkach
a jeśli odznaczysz opcję pilotowaną
Być może w konfiguracji genu opcja po stronie sterownika została zajęta
@+ ;-)
Możesz odznaczyć opcję "pilotowany" w rankingu. Ale musimy to robić jeden po drugim. Oznacza to, że po zamodelowaniu części z 50 wymiarami dla wszystkich szkiców, należy ponownie otworzyć każdy szkic i zmodyfikować wymiary jeden po drugim, aby przywrócić im kontrolę i użyć ich jako takich w MEP
dlaczego nie zacytujesz bezpośrednio w posłowi do PE?
Problem polega na tym, że nauczyciel, który ma ten problem, sprawia, że jego uczniowie oceniają za pomocą Obiektów Modelu. I kończy się na tym, że w swoim MEP ma wymiary pilotowane. Musi więc ponownie otworzyć wszystkie swoje części, aby usunąć opcję z boku napędzanej obok siebie.
Może to być błąd w tej wersji SW2013 Education (SP2).
Ponownie
Czy pomieszczenie, o którym mowa, lub nowe, jest problematyczne, jeśli jest otwarte na inne stanowisko pracy, na przykład Twoje?
@+
Witam
Czy nie aktywowałbyś tego po prostu?
Zobacz czerwone kółko
Klasa A+
S4KUj0 powiedział:
To możliwe..............
Ta funkcja nie istnieje już w 2013 roku w wersji przemysłowej. (Właściwie to jest!! dodaj po sprawdzeniu)
Nie pamiętałem, że edukacja z 2013 roku odpowiada branży z 2012 roku....
Cóż, seen@s4kuj0
@+
To zabawne, nie mam tej ikony!!
Niezależnie od tego, czy ocena jest kontrolowana, czy nie...
Zobacz w załączeniu co mam.
Ta opcja pojawia się po wybraniu, co chcesz zrobić.
Wybierz linię, prostokąt, okrąg lub inne narzędzia i kliknij prawym przyciskiem myszy przed rysowaniem.
Ikona pojawia się w takiej postaci, w jakiej umieściłem ją na ekranie wydruku.
Klasa A+
Oprócz odpowiedzi S4KUj0 , ta ikona pojawia się tylko wtedy, gdy włączone jest wprowadzanie numeryczne na ekranie
Wielkie podziękowania dla s4kuj0!
Zgadza się.
Podziękowania również dla gfache za odpowiedź