Problem z przepustowością w CADWARE CSW

Witaj Społeczności, 

Jestem nowy na tym forum, więc nie wiem, czy moje pytanie zostało już zadane. Wykonałem mechanicznie spawaną konstrukcję stołu. Kiedy uruchamiam CADWARE, aby uzyskać używany przepływ rury, informuje mnie, że Solidworks powinien być otwarty do przeprowadzenia tej operacji, podczas gdy jestem na rysunku (patrz załączony obrazek). Naprawdę nie rozumiem, co mam zrobić. Utknąłem na tym od kilku dni.

Dziękuję za pomoc. 

capture.jpg
Witam Zamknięcie SolidWorks i ponowne jego otwarcie niczego nie zmienia? Można również sprawdzić w menedżerze zadań, czy istnieją jakiekolwiek inne wystąpienia SolidWorks, które uległy awarii.
I stawiając się na pionku, a nie na planie?

Poszedłem za twoją radą, ale nic się nie zmienia. Sprawdziłem kierownika, wszystko wydaje się normalne. Dzięki za szybkie odpowiedzi

1 polubienie

Czy narzędzie działało już wcześniej, czy jest to nowy problem?

Czy masz możliwość uruchomienia tego narzędzia z menu Start, czy możesz tylko przejść przez oprogramowanie?

W przeciwnym razie spróbuj naprawić instalację lub nawet zainstalować ponownie

Mogę go uruchomić z menu start., ale w tej wersji używam go po raz pierwszy i odmawia działania. 

Musisz przejść do MyCadTools !!!!

1 polubienie

Nie do końca zrozumiałem, flegendre

Narzędzia Mycadtools. 

Jest to odpowiednik CADWARE , ale z konkurentem...

Działa na każdym stole rysunkowym SolidWorks.
Jednakże obowiązkowe jest:
- Kolumna Opis: do zarządzania typem profilu
- Kolumna Długość: do obliczeń
- Kolumna Ilość: również do obliczeń (jednocześnie wydaje się logiczna).

Na wydruku ekranu widzę, że nie ma kolumny opisu, czy to stamtąd pochodzi?

W przeciwnym razie zapoznaj się z dokumentacją tutaj, logując się:

http://www.cadware-utilities.fr/index.php/ressources?titre=telechargements/06-informations/07-Packages%20%20SolidWorks%20Flow%20Simulation%202014.pdf&categorie=informations&cat=telechargements

Albo film w sekcji TOLERIE MECANO:

http://www.cadware-utilities.fr/index.php/ressources?cat=videos

Witam

Problem może być związany z niezgodnością narzędzi z wersją solidworks.

Niektóre dodatki nie wykrywają procesu SolidWorks, jeśli nie jest on w poprawnej wersji (SW2014 = V22. X.X.XXXX, SW2015 = V23. X.X.XXXX...).

Najlepszą rzeczą do zrobienia byłoby skontaktowanie się z CADWARE, aby sprawdzić, czy nie jesteś w tym przypadku

Miłego dnia

1 polubienie

Witam 

Dziękuję za odpowiedź Fabrice_A. 

Właśnie sprawdziłem i faktycznie występuje niekompatybilność 2 programów. Zamierzam zdobyć odpowiednią wersję tego.