Witam @Zozo_mp , Miło Cię znowu widzieć na forum. Dla mnie 2 rzeczy są nie tak z twoją monetą:
Boss-extru 8 z inną grubością płyty podstawy, SW nie lubi tego zbytnio. - usuwanie materiału przed przekształceniem w obróbkę blachy?!? Nie rozumiem...
bezpośrednie zagięcie i, jeśli to konieczne, poprawiasz szkice zagięcia, aby zapewnić nacięcie. Oto plik w wersji 2022 wykonany za pomocą 2024... Tôle_de_base_-V1_2024[1]-a.eriaud.SLDPRT (207.7 KB)
Witaj @Zozo_mp, dlaczego nie przejść od razu do blachy? Fakt, że zaczynamy od wytłaczania, a następnie przerabiania na blachę, komplikuje sprawę dla opracowanych.
Witam Chłodna emerytura Aby móc rozłożyć swoją rzecz, wystarczy dodać proste odcinki po wyciągnięciu 1 na każdym końcu, a następnie przeprowadzić konwersję na blachę. Dla Twojej informacji, żadna maszyna nie może skończyć na zaokrągleniu blachy. Potrzebujesz dodatkowej długości podczas zwijania i prostej części do chrupania.
Z drugiej strony wszyscy mają rację, twój projekt nie jest świetny, nie jest świetny!! Przejście bezpośrednio z modułem blachowym usunęłoby wiele szkiców i innych niedogodności.
Do drogi! Odwagi, to już prawie koniec twojej nauki! Dobre wiatry
Pan (Mistrz) @Zozo_mp !! Cieszę się, że znów cię widzę / przeczytaj ponownie (naprawdę wpuść tu każdego... ) Podobają mi się poprzednie komentarze: Niejednorodne grubości, Solidworks tego nie lubi! …
Nie znam sprzętu, którym dysponujesz, ale będziesz potrzebować blachy .472.15 x 235 x 1mm... i duży młot. (Jest to pierwszy raz, kiedy przetestowano spłaszczenie powierzchni ... wcale nie jest źle ta funkcja...).
Zdolny prostokąt to prawdopodobnie prostokąt rozwiniętej blachy (promieniowane obszary pozostały ... promieniowany). Przy wycenie płaskiej powierzchni: długość w stosunku do obwodu różnica wynosi 0,002 mm, pozostaje rozsądna dla tego typu realizacji. Ale tak, ten rodzaj recenzji ma być zarezerwowany dla " tylko informacji ".
W przypadku modułu blachy, jeśli chcesz wykonać gięcie np. o promieniu 50, będziesz potrzebować wyższej wartości długości składanego arkusza. Wartość do dostosowania zgodnie z V, którego użyjesz na prasie krawędziowej, oczywiście, jeśli chcesz, aby Twoja część była wykonalna!!
Witam @a_eriaud Dobra robota za błąd grubości. W rzeczywistości popełniłem głupszy błąd, bo zamiast stosować tę metodę jak tata. Rysujemy wszystko na płasko i robimy zagięcia po tym, jak chciałem to zrobić w bezpośrednim 3D i bam, popełniłem błąd, o którym opowiem później z nową częścią.