Problem przedwczesnego wtapiania się elementów spawanych w część

Witam

Wykonuję części, które są dzielone, a następnie przekształcane w spawane elementy (w celu uzyskania kostki wizualizacyjnej i schematu technologicznego).

Mój problem pojawia się, gdy próbuję dodać wgłębienie w moich elementach (rowkowane dno mebla: tworzenie rowka poprzez usunięcie materiału po bokach i poprzeczkach, a następnie utworzenie dna).

Tam elementy ułamkowe tworzą tylko jeden element, gdy dno jest wstawione do rowka, podczas gdy jeśli przesunę funkcję wytłaczania dna z moich mebli, mam 5 różnych elementów.

Uniknąłem tego problemu na niektórych częściach, tworząc tło z tyłu mebla, a następnie edytując parametry jego wytłaczania.

Z góry dziękuję

Obraz lub przykład, aby w pełni zrozumieć i zilustrować problem?

1 polubienie

@vincent.slb 

Chciałabym usłyszeć od @sbadenis więcej ;-)

Aby tego uniknąć, pamiętaj, aby zostawić mini grę, na przykład 1/10  milimetra lub mniej

tak, aby żaden element się nie stykał 

i wszystkie są niezależne

@+

OK

Udało mi się również odtworzyć dodanie tła bez zabawy, przechodząc przez pierwszą kreację w aplikacji, a następnie przenosząc ją do rowka.

Nie rozumiem różnicy, ale to działa...

Funkcja "spawana mechanicznie" musi zostać utworzona przed wykonaniem dna. Zasadniczo funkcja "spawane mechanicznie" domyślnie wyłącza zgrzewanie.