Chcę zrobić w części, ale nadal otrzymuję następujący komunikat: Funkcja nie mogła przeciąć korpusu.
Jednak na tej samej części udało mi się już zrobić. Ale od tego czasu zmieniłem swój profil SOLIDWORKS. Więc myślę, że wynika to z moich opcji, ale nie mogę znaleźć przyczyny.
Zamiast wybierać "do następnej powierzchni", spróbuj "aż do powierzchni" i wybierz żądaną powierzchnię. W przeciwnym razie z opcją "jednookiej" i wystarczającą odległością.
Edit: Nie mogę otworzyć twojego pokoju, jestem w SW15.
Dla mnie, w mojej wersji 2019, wszystkie usunięcia materiału są przeprowadzane poprawnie bez zmiany czegokolwiek w pliku.
Nie widzę, co w ustawieniach mogło wygenerować ten komunikat o błędzie, może z wyjątkiem sytuacji, gdy w zespole masz konfiguracje przed przekształceniem ASM w Part.
Z drugiej strony mam komunikat o błędzie podczas rozpoznawania funkcji z nakładającymi się częściami, więc nie wiem, co by się zamknęło ;-) Widzę tylko, że twoje są dobrze wykonane.
Biorąc pod uwagę, że twoja część to blaszane pudełko, wolę sugestię PhilippeB, ale ograniczam się do tej przysługi [[Jednooki i 3 mm (w zależności od maksymalnej grubości twoich arkuszy).]]
Używam go tylko do następnej powierzchni, kiedy mam pewność, że nie sprawi niespodzianki nieoczekiwanymi. Z jednookim nie będziesz miał problemu.
Kolejny punkt, którego @philippeB nie mógł zobaczyć! Dzieje się tak, ponieważ część jest zespołem przekształconym w część. Mamy więc 58 korpusów i to na tych korpusach wykonuje się otwory, które służą do mocowania przepustów kablowych.
Pozdrowienia
PS: wiesz, jak zrobić UP po dwóch godzinach może przynieść frustrację, ponieważ ludzie, którzy odpowiadają na tym forum, są wolontariuszami i przychodzą pomóc kolegom, gdy są trochę poza domem lub podczas podróży pociągiem lub samolotem ;-) Nikt nie jest zobowiązany do udzielenia odpowiedzi w krótkim czasie.
Bardzo dziękuję za odpowiedzi, niestety próbowałem już wykonać swoje wiercenie z funkcją żaluzji lub zachowując montaż. Ale nadal mam ten problem, odkąd zmieniłem komputer.
Po prostu pobrałem pudełko na Tracepart (nr ref. 833028 od GE), 2 lata temu, bez problemu mogłem wykonywać dowolne funkcje, ale przez około 1 rok niemożliwe do zrobienia, i na wszelki wypadek próbowałem z innymi referencjami GE polysafe boxes na tracepart, ale problem nadal występuje.
Ale może to z mojej wersji solidworks, być może zaktualizowali swoją bibliotekę na tracepart do nowszej wersji solidworks?
PS: Zozo_mp, przepraszam, że wstałem. Minął tydzień odkąd dostałam odpowiedź, nie chciałam, żeby mój post spadł z powrotem na dno forum ;) Ale przepraszam, jeśli mogło to zabrzmieć niegrzecznie z mojej strony, w rzeczywistości to już miło z twojej strony, że poświęciłeś czas na odpowiedź na moje pytanie w wolnym czasie.
Więc to wynika z mojego profilu, czy można robić tą samą wersją solidworks. Ale po tym, która opcja lub parametr utknął ze mną, nie mogę go znaleźć. Czy istnieje sposób, w jaki możesz przenieść do mnie swój profil? Jeśli nie masz nic przeciwko, oczywiście :) Aby sprawdzić, czy to może rozwiązać mój problem.
W opcji (koło zębate na górze) masz "Zapisz/przywróć ustawienia". To właśnie mam na myśli, gdy mówię o profilu, a dokładniej o profilu parametru, który jest zarejestrowany w .sldreg
Od 4 marca myślałam, że rozwiązałeś swój problem. ;-) ;-) ;-) ;-)
Witam @ wszystkich
Krótko mówiąc, czy ktoś mógłby zamieścić swoje . SLDREG ma nadzieję dla Alexandre'a, że nie ma żadnego powiązania między numerem licencji lub innymi tego typu rzeczami (a innym numerem karty matki), które sprawiłyby, że nie działałaby nigdzie indziej niż na komputerze, na którym została utworzona.
Byłoby lepiej, gdyby była to ta sama wersja co Alexandre, ponieważ nikt nie wie, co jest w tych plikach z jednej wersji na drugą.
Podobnie jak gt22 i poniżej SW2017 nie mam problemu z wierceniem i inną obróbką z twojej strony. Jeśli przeniesiemy Ci nasz profil sldreg, nieuchronnie będziesz miał problemy, ponieważ pewna liczba opcji zawiera ścieżki sieciowe, które nie będą odpowiadać tym, które posiadasz, więc lepiej jest zresetować swoje opcje, oczywiście po ich wykonaniu kopii zapasowej, że spróbujesz zmodyfikować swoją część, a jeśli to zadziała, że stopniowo wstawiasz je z powrotem, aby znaleźć tę, która Ci przeszkadza.
Rzeczywiście, sldreg nie będzie stanowił problemu z punktu widzenia licencjonowania, ale zawiera wszystkie ścieżki (te, które można zdefiniować w opcjach, ale także inne) używane przez oprogramowanie. Jest łatwy i interesujący do zbadania: to głupi plik tekstowy.