Konwerter STEP obsługuje import i eksport kolorów obiektów, ścian i krzywych plików AP214 STEP. Standard STEP AP203 nie uruchamia kolorów.
Import
Konwerter STEP importuje:
Pliki STEP jako dokumenty części lub złożenia SolidWorks.
Informacje o geometrii bryły, kolorach używanych w obiektach, ścianach i krzywych oraz informacje o topologii z pliku AP214 STEP do dokumentu SolidWorks.
Geometria w trybie szkieletowym z plików AP203 i AP214 STEP.
Dane konfiguracyjne STEP. Dane konfiguracyjne STEP można zaimportować, zaznaczając pole wyboru Project Configuration Data (Dane konfiguracji projektu) w sekcji STEP (KROK ) w oknie dialogowym Opcje importu.
Czy przypadkiem geometria lub odniesienie do kroku nie zmieniły się w międzyczasie? Rzeczywiście, podczas importowania plików w neutralnym formacie link do oryginalnego pliku pozostaje.
Tomalan skierował mnie na właściwą drogę, myślę, że odbudowujemy cylinder w folderze pod C/Temporary CAD przed zapisaniem go w bagażniku epdm.
Ponieważ skarbiec przenosi nam pliki lokalnie, otrzymujemy 2 siłowniki, które mają różne nazwy, ale wirtualne komponenty, które je tworzą , mają identyczne nazwy plików .
Świadomie, zestawy zwykle zawierają prawdziwe odniesienie do pliku, podczas gdy komponenty są nazwane prt001 prt002 itp. I tak często stanowi to problem
Jeśli mogę pomóc rozwiać wątpliwości, mam dokładnie ten sam problem. Ale nie pracuję z częściami pod EPDM.
Moja oczyszczalnia ścieków pochodzi z Solidesigner i od czasu do czasu ograniczenia są znoszone. To nie jest stałe. Zawsze wskazuję właściwe pliki, zgodnie z @tomalam.
Przetworzyłem pliki zgodnie ze wskazaniami @gt22. Nawiasem mówiąc, "Diagnostyka importu" " można wykonać na częściach, które nie mają żadnych widocznych wad, ponieważ funkcja nadal znajduje nieciągłości.
Wyjaśnienie: Używam SolidWorks od 10 lat i doświadczam tych problemów dopiero od kilku miesięcy, odkąd używam oczyszczalni ścieków firmy SoliDesingner.