Kiedy wykonuję cięcie linią prostą, nie martwię się o przekrój poprzeczny. Właśnie zmieniłem linię z przesunięciem, które przechodzi przez otwór poniżej. Problem polega na tym, że moje widzenie przekrojowe jest dłuższe, jakby było płaskie. Jak zmodyfikować, aby uzyskać dobrze wyprofilowany krój?
Witam, musisz zrobić prosty przekrój poprzeczny, a nie widok spłaszczony: http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/Aligned_Section_View.htm
Spróbuj ponownie włożyć kubek, usuwając go.
W załączeniu zrzut ekranu z czerwonymi liniami, gdzie mam swój problem. Zmieniłem linię cięcia, dodając przejście przez otwór, a następnie projekcja nie jest już dobra.
Czy możemy uniknąć usuwania obecnego spłaszczonego widoku i zrobić prosty widok przekrojowy, w przeciwnym razie będę musiał wszystko ponownie zwymiarować!!
Czy możemy uniknąć usuwania obecnego spłaszczonego widoku i zrobić prosty widok przekrojowy, w przeciwnym razie będę musiał wszystko ponownie zwymiarować!!