Problem z wycinaniem rzutowym w Solidworks

Cze wszystkim

Oto mój mały problem:

Kiedy wykonuję cięcie linią prostą, nie martwię się o przekrój poprzeczny. Właśnie zmieniłem linię z przesunięciem, które przechodzi przez otwór poniżej. Problem polega na tym, że moje widzenie przekrojowe jest dłuższe, jakby było płaskie. Jak zmodyfikować, aby uzyskać dobrze wyprofilowany krój?

Z góry dziękuję.

Czy możesz opublikować zrzut ekranu?

Nie rozumiem twojego pytania, więc myślę, że dla pozostałych członków musi być tak samo

Jeśli chcesz konkretnych odpowiedzi, zadawaj jasne i proste pytania

@+ ;-)

1 polubienie

Witam

Czy możliwy jest mały sitodruk?

Dziękuję

EDIT: @gt22 spotykają się wielkie umysły :)

1 polubienie
Witam, musisz zrobić prosty przekrój poprzeczny, a nie widok spłaszczony: http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/Aligned_Section_View.htm Spróbuj ponownie włożyć kubek, usuwając go.

Jaką wersją jest SolidWorks?

Zadaję pytanie, ponieważ ten moduł został przerobiony na SW2013 więc odpowiedź nie będzie taka sama...

W załączeniu zrzut ekranu z czerwonymi liniami, gdzie mam swój problem. Zmieniłem linię cięcia, dodając przejście przez otwór, a następnie projekcja nie jest już dobra.

Dziękuję

prob-1.png

Korzystam z oprogramowania Solidworks 2013. Jak przejść ze spłaszczonego widoku przekroju do prostego widoku przekroju?

Umieść swoje pionowe pociągnięcia w linii konstrukcyjnej. SW uwzględnia tylko mocne pociągnięcia do cięć!

1 polubienie

Witam

Link Lucasa pokazuje, jak utworzyć lub usunąć widok spłaszczony

2 polubienia

Czy możemy uniknąć usuwania obecnego spłaszczonego widoku i zrobić prosty widok przekrojowy, w przeciwnym razie będę musiał wszystko ponownie zwymiarować!!

Czy możemy uniknąć usuwania obecnego spłaszczonego widoku i zrobić prosty widok przekrojowy, w przeciwnym razie będę musiał wszystko ponownie zwymiarować!!

Umieść swoje pionowe pociągnięcia w pociągnięciach konstrukcyjnych. SW cne uważa, że mocne pociągnięcia do cięcia.

EDYCJA: Aby edytować, kliknij prawym przyciskiem myszy swój znak cięcia, a następnie "Edytuj szkic"

2 polubienia

Dziękuję Benoit.Jeśli

Kiedy zamieniam pionowe linie w linię konstrukcyjną, projekcja znów staje się doskonała!!

Doskonale, dziękuję bardzo!!

Kliknij poziomą linię, która nie powinna być częścią cięcia, i spróbuj:

"Wstaw, zmień na linię cięcia"