Witam
Zmieniłem strukturę pliku projektu w programie Inventor tak, aby wszystkie moje witryny znajdowały się w tym samym projekcie, a dziś muszę pracować nad nową witryną, która uzupełnia starą witrynę (która nie była jeszcze częścią tej nowej struktury).
Próbowałem zrobić gotowy do zabrania plik z tej starej strony do nowego pliku projektu, ale uzyskany model zawiera wiele błędów (montaż około 5000 części i inne orurowanie).
Jakie inne rozwiązanie miałbym, aby zintegrować stary zespół z tym nowym projektem?
Witam
Dlaczego nie użyć prostego wycinania i wklejania, no nie wiem, czy korzystasz z bezpiecznego, ale czasem najprostszego i najskuteczniejszego rozwiązania.
Pozdrowienia
Bastien
1 polubienie
Właśnie próbowałem kopiuj-wklej z dużą nadzieją, ale niestety to nie działa: model szuka wstawienia części do zespołu od oryginalnej ścieżki. Biorąc pod uwagę liczbę pokoi, trudno jest ponownie przypisać nową ścieżkę do każdego z nich. Mimo wszystko dziękuję.
Z poważaniem.
Witam
Trudno odpowiedzieć, nie znając struktury drzewa, o której mowa, ale czy myślałeś o użyciu gotowych do użycia wdrożeń do skompaktowania wszystkiego w tym samym folderze roboczym.

Następnie archiwizacja w programie Vault i przeniesienie do programu Vault w odpowiednich folderach...
Naprawdę nie widzę innego rozwiązania poza ręcznym naprawianiem linków...
1 polubienie
Witam
Czy wypróbowałeś gotowy do pracy z końcowego montażu.
Pozdrowienia
1 polubienie
Witam
Takeout ma wiele błędów i próbowałem chmury, ale to też nie działa.
Zamierzam spróbować stworzyć parasolid, szkoda, jeśli stracę pozory i materiały: naprawdę nie chcę ręcznie wiązać wszystkich krawatów....
*.step byłby być może bardziej odpowiedni, ponieważ pozwoliłby zachować pozory, ale nie wady...
Aby spróbować Ci pomóc, jakie są błędy na wynos?
1 polubienie
Wolałem parasolid, ponieważ w przypadku pliku krokowego traci się nazwy części w złożeniu. Więc biorę wszystkie pozory i wszystkie tekstury, to mniejsze zło.
Więc mój problem został rozwiązany :-)
W gotowym do pracy problemów było wiele: metalowa rama włożona w montaż znajdowała się wszędzie, to samo dotyczy moich rur (panoplia wykonane z rurami) itp.
Dziękuję wszystkim za pomoc.