Problem z jakością wyświetlania na rysunku

Witam

Właśnie zainstalowałem SW 2014 i kiedy rysuję okrągłą rurkę...

Cóż, jest reprezentowany przez "fasety".

Nie mogę już znaleźć polecenia, aby pojawiło się bez licówek...

Z góry wszystkim dziękuję

Cdt

Eric

Witam

Przejdź do Narzędzia/Opcje/Właściwości dokumentu/Jakość obrazu.

Sprawdź wartość "Odchylenie" i zaznacz opcję "Optymalizuj długość..." "

Powinieneś mieć lepsze renderowanie.

6 polubień

Oto zrzut ekranu z ustawieniami, które mam... Myślę, że powinno być znacznie lepiej, pod SW2013 miałem prawdziwy krąg...

capture.png

Jeśli to rozwiąże problem, będziesz musiał ponownie zarejestrować swoje szablony rysunków (drwdot). Ta konfiguracja jest tam przechowywana, a nie w ustawieniach osobistych.

3 polubienia

Sprawdź sterownik karty graficznej, jeśli jest zoptymalizowany pod kątem oprogramowania SW 2014

Pobierz sterowniki ze sterownika solidworks

Oprócz odpowiedzi @ Benoit

2 polubienia

Ponadto sekcja pomocy:

Przewodowa rozdzielczość obrazu i wysoka jakość LCS/LCA

Steruje jakością obrazu krawędzi modelu na rysunkach. Gdy jakość robocza LCS/LCA bsp ;   jest wyłączona, ustawienia Szkieletu sterują widokami Usunięte ukryte linie, Pozorne  ukryte linie iSzkielet.  

Niski - Wysoki (wolniej). Poprawia jakość obrazu. Ustaw suwak w pozycji Niski, jeśli chcesz szybciej przerysować obraz bez przywiązywania wagi do jakości wyświetlania; Umieść suwak w pozycji Wysoki (wolniej), aby uzyskać wysoką jakość wyświetlania, ale wolniejszą regenerację.

Jeśli zauważysz jakiekolwiek problemy z wyświetlaniem obrazu LCS, przesuń suwak w prawo.

Dokładne renderowanie nakładających się na siebie elementów geometrycznych (lepsza jakość, ale wolniej). Dotyczy tylko dokumentów rysunkowych. Jeśli rysunek zawiera wiele małych przecięć, wyłącz tę opcję, aby zwiększyć wydajność.

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/HIDD_OPTIONS_IMAGE_QUALITY.htm

1 polubienie

Zobacz także opcje wygładzania:

Wygładzanie krawędzi

Określa poziom wygładzania, który ma być stosowany do modeli w obszarze graficznym. Wygładzanie wygładza postrzępione krawędzie, dzięki czemu obraz wygląda bardziej realistycznie.

Po otwarciu jednego lub kilku dokumentów niektóre opcje antyaliasingu mogą zostać wyłączone. Wszystkie opcje wygładzania są wyłączone w trybie złożonego złożenia.
NieWyłącza antyaliasing.
Wygładzone krawędzie/szkiceWygładza postrzępione krawędzie w trybach Krawędzie w Cieniowanym obrazieSzkicu, Usunięte  ukryte linie i Widoczne ukryte linie. Przykład : Wyświetlanie krawędzi wygładzania
Wygładzanie całej scenyOpcja dostępna, jeśli karta graficzna obsługuje wygładzanie całej sceny i spełnia kryteria stabilności. Musisz ustawić antyaliasing w panelu sterowania karty graficznej, aby aplikacja miała kontrolę. Stosuje wygładzanie do całego obszaru graficznego dla części, zespołów i rysunków.
Zamknij wszystkie dokumenty SolidWorks przed włączeniem lub wyłączeniem wygładzania dla całej sceny. Uruchom ponownie oprogramowanie SolidWorks, aby uwzględnić antyaliasing całej sceny.

http://help.solidworks.com/2014/french/SolidWorks/sldworks/HIDD_OPTIONS_EDGES.htm

http://help.solidworks.com/2014/french/SolidWorks/sldworks/c_Anti_Alias_Edge_Example.htm

1 polubienie

W rzeczywistości mój problem nie leżał w moim rysunku, ale w moim pliku części. Musisz odznaczyć polecenie "zapisz fasadę z dokumentem części"... Narzędzia/Opcje/Właściwość dokumentu/ Jakość obrazu, patrz załączony plik.

Dziękuję @ wszystkim.

capture1.png
2 polubienia

Ważna jest również wielkość pomieszczenia

Jeśli domyślnie jesteś w definicji w M i masz średnicę w 1/10 MM. 

Ty też możesz znaleźć siebie z tego typu cechą

Jest to powtarzający się problem dla zegarmistrzów

Facetyzacja została rzeczywiście wskazana w pierwszym linku, który zamieściłem.

1 polubienie