Witam
Właśnie zainstalowałem SW 2014 i kiedy rysuję okrągłą rurkę...
Cóż, jest reprezentowany przez "fasety".
Nie mogę już znaleźć polecenia, aby pojawiło się bez licówek...
Z góry wszystkim dziękuję
Cdt
Eric
Witam
Właśnie zainstalowałem SW 2014 i kiedy rysuję okrągłą rurkę...
Cóż, jest reprezentowany przez "fasety".
Nie mogę już znaleźć polecenia, aby pojawiło się bez licówek...
Z góry wszystkim dziękuję
Cdt
Eric
Witam
Przejdź do Narzędzia/Opcje/Właściwości dokumentu/Jakość obrazu.
Sprawdź wartość "Odchylenie" i zaznacz opcję "Optymalizuj długość..." "
Powinieneś mieć lepsze renderowanie.
Oto zrzut ekranu z ustawieniami, które mam... Myślę, że powinno być znacznie lepiej, pod SW2013 miałem prawdziwy krąg...
Jeśli to rozwiąże problem, będziesz musiał ponownie zarejestrować swoje szablony rysunków (drwdot). Ta konfiguracja jest tam przechowywana, a nie w ustawieniach osobistych.
Sprawdź sterownik karty graficznej, jeśli jest zoptymalizowany pod kątem oprogramowania SW 2014
Pobierz sterowniki ze sterownika solidworks
Oprócz odpowiedzi @ Benoit
Ponadto sekcja pomocy:
Steruje jakością obrazu krawędzi modelu na rysunkach. Gdy jakość robocza LCS/LCA bsp ; jest wyłączona, ustawienia Szkieletu sterują widokami Usunięte
ukryte linie, Pozorne
ukryte linie iSzkielet.
Niski - Wysoki (wolniej). Poprawia jakość obrazu. Ustaw suwak w pozycji Niski, jeśli chcesz szybciej przerysować obraz bez przywiązywania wagi do jakości wyświetlania; Umieść suwak w pozycji Wysoki (wolniej), aby uzyskać wysoką jakość wyświetlania, ale wolniejszą regenerację.
Jeśli zauważysz jakiekolwiek problemy z wyświetlaniem obrazu LCS, przesuń suwak w prawo.
Dokładne renderowanie nakładających się na siebie elementów geometrycznych (lepsza jakość, ale wolniej). Dotyczy tylko dokumentów rysunkowych. Jeśli rysunek zawiera wiele małych przecięć, wyłącz tę opcję, aby zwiększyć wydajność.
http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/HIDD_OPTIONS_IMAGE_QUALITY.htm
Zobacz także opcje wygładzania:
Określa poziom wygładzania, który ma być stosowany do modeli w obszarze graficznym. Wygładzanie wygładza postrzępione krawędzie, dzięki czemu obraz wygląda bardziej realistycznie.
Nie | Wyłącza antyaliasing. |
Wygładzone krawędzie/szkice | Wygładza postrzępione krawędzie w trybach Krawędzie w Cieniowanym obrazie, Szkicu, Usunięte ukryte linie i Widoczne ukryte linie. Przykład : Wyświetlanie krawędzi wygładzania |
Wygładzanie całej sceny | Opcja dostępna, jeśli karta graficzna obsługuje wygładzanie całej sceny i spełnia kryteria stabilności. Musisz ustawić antyaliasing w panelu sterowania karty graficznej, aby aplikacja miała kontrolę. Stosuje wygładzanie do całego obszaru graficznego dla części, zespołów i rysunków. Zamknij wszystkie dokumenty SolidWorks przed włączeniem lub wyłączeniem wygładzania dla całej sceny. Uruchom ponownie oprogramowanie SolidWorks, aby uwzględnić antyaliasing całej sceny. |
http://help.solidworks.com/2014/french/SolidWorks/sldworks/HIDD_OPTIONS_EDGES.htm
http://help.solidworks.com/2014/french/SolidWorks/sldworks/c_Anti_Alias_Edge_Example.htm
W rzeczywistości mój problem nie leżał w moim rysunku, ale w moim pliku części. Musisz odznaczyć polecenie "zapisz fasadę z dokumentem części"... Narzędzia/Opcje/Właściwość dokumentu/ Jakość obrazu, patrz załączony plik.
Dziękuję @ wszystkim.
Ważna jest również wielkość pomieszczenia
Jeśli domyślnie jesteś w definicji w M i masz średnicę w 1/10 MM.
Ty też możesz znaleźć siebie z tego typu cechą
Jest to powtarzający się problem dla zegarmistrzów
Facetyzacja została rzeczywiście wskazana w pierwszym linku, który zamieściłem.