Witam
Kontaktuję się z Tobą w celu uzyskania pomocy przy renderowaniu zdjęć za pomocą SolidWorks, obiekt nie pojawia się na renderingu zdjęć, ale obiekt jest wyśrodkowany na moim ekranie roboczym. Odwzorowanie zdjęć jest neutralne.
Na czym polegałby mój błąd, gdyby go miał i jakie byłoby rozwiązanie? Dziękuję za pomoc, jeśli to już Ci się przydarzyło, za radę.
Pozdrowienia.
Jimmy
1 polubienie
Witam
W jakiej wersji jesteś i czy możesz opublikować swój utwór?
Załączam plik, w którym występuje problem z renderowaniem.
Dziękuję za pomoc
00.1.sldprt
Witam
Myślę, że po prostu podłoga jest nad twoim pokojem. Przejdź do zakładki DimXpertManager, kliknij prawym przyciskiem myszy na "Scena", Edytuj scenę, W podłodze wykonaj "Wyrównaj podłogę z planem", a następnie kliknij na twarz na dole pokoju. Przetestowałem to w domu, działa.
Gauthik powiedział:
rendulynkoa.png
4 polubienia
Ok, dzięki za informację. Od razu testuję.
Potwierdzam, że działa z metodą wskazaną przez @Gautik67
[Nie na temat WŁ.]
Należy pamiętać, że kolory są niedozwolone. Do prezentacji można (być widocznym), ale model musi być przedstawiony w kolorze jednolitym szarym. W przypadku renderingu, jeśli chcesz mieć kolor, musisz przejść przez oświetlenie. Model jest więc bardzo szary, ale ładniejszy dzięki różnym refleksom wynikającym z oświetlenia.
[Nie na temat/WYŁ.]
3 polubienia
ok dziękuję za wszystkie odpowiedzi, problem rozwiązany.
Ok @Jimmy.sin
Musisz kliknąć na ten, który dał najlepszą odpowiedź, @zozo-mp lub @Gauthik67, aby zamknąć pytanie.
1 polubienie