Problem z rotacją

Witam

Od kilku dni wyrywam sobie włosy z głowy za każdym razem, gdy chcę obrócić wzrok, zacina się on w jednym kierunku osi.

Używam środkowego przycisku myszy (kółko), aby aktywować obrót widoku i mam tego rodzaju małą ikonę, która się pojawia (czerwone pole), z wyjątkiem tego, że jest oś (w kierunku Y), która przechodzi przez jej środek.

Na przykład, gdy klikasz na twarz lub oś, klikając kółko, ale wydaje mi się, że miałem Y obok osi.

Mam nadzieję, że zostanę zrozumiany. Właśnie przywróciłem moje stare ustawienia, aby usunąć to coś i działa normalnie, uff.

Moje pytanie brzmi: dlaczego ja? :'( 

Jak udało mi się ustawić tę małą oś w środku mojej ikony, która blokowała moje obroty, w kierunku góry Y.

To niezwykle denerwujące....

Pozdrowienia

Witaj mandragora,

Też nie rozumiem, ale żeby obrócić kołem, nie wybieram nic lub albo krawędź, albo powierzchnię i działa to bardzo dobrze.

Rzeczywiście, zauważyłem również, że w logo obrotu znajduje się oś, która wskazuje, że obraca się wzdłuż osi i można ją odznaczyć, klikając na zewnątrz elementu i dołek jest rozgrywany... @.

AR

Witam

Aby dezaktywować oś w środku ikony obrotu, musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy w rzutni i odznaczyć opcję "Obróć wokół podłogi sceny".

I na pytanie: "Dlaczego ja? :'( ", skłaniałbym się do odpowiedzi " ponieważ" :-)

Pozdrowienia

5 polubień

Gratulacje! Udało Ci się odtworzyć mój problem =D

Czyli zasada jest taka, że nie można dostać się do ziemi? Dziękuję, w każdym razie mogłem wyrwać włosy w dniu, w którym go reaktywuję!

2 polubienia