Problem z automatycznym zapisywaniem

Witam

Mam problem z automatycznym zapisywaniem, pojawia się następujący komunikat o błędzie:

Próbowałem już zmienić chemain w pliku gdzie by to było zrobione ale nic nie pomaga.

Dziękuję za odpowiedzi i życzę miłego dnia

Witam

Zwykle ten komunikat jest wyświetlany po drugim zalogowaniu się do Solidworks. Sprawdź aktywne procesy, jeśli nie ma dwóch razy Solidworks.exe w takim przypadku zabij proces.

7 polubień

+1 @ Cyryl.f

masz otwartych kilka sesji SW, tak jest napisane w tekście ;-)

@+;-)

3 polubienia

Właśnie podczas czytania tekstu już kilka razy zaglądałem , czy nie mam otwartych 2 sesji, to nie o to chodzi:

+1 z pozostałymi.

Zwykle dzieje się tak po awarii oprogramowania.

Czasami widziałem to w wersji z 2014 roku, kiedy zamknąłem SW.

Gra nie była już wyświetlana na ekranie, ale proces nadal trwał.

Musisz zajrzeć do zakładki Proces a nie aplikacje ;-)

1 polubienie

Problem polega na tym, że robi mi to cały czas, nawet rano, kiedy uruchamia mi się komputer.

A jak widać w moim menedżerze zadań, nie mam nic.

Czy próbowałeś zrobić zdjęcie rentgenowskie?

Witam

Moim zdaniem nie masz praw zapisu w folderze zdefiniowanym dla pliku dziennika SOLIDWORKS. (Zobacz załączony zrzut ekranu)

Możesz zmienić klucz za pomocą podwójnego kliknięcia, ale nadal uważaj, aby nie zepsuć edytora rejestru.

Miłego dnia

Mick

journalfolder.png
2 polubienia

Witam

Zgadzam się z moimi kolegami. Udostępnij swój post innemu użytkownikowi??? Jeśli tak, to być może ten pozostawił Solidworks otwarte z tym samym projektem...

2 polubienia

@ AC Cobra 427:

Proces oprogramowania jest powiązany z użytkownikiem, a nie z zadaniem.

Zdarzało mi się zostawiać komputer u kolegi, aby otworzyć inną sesję i nigdy nie mieliśmy tego komunikatu w tej konfiguracji.

2 polubienia