Witam
Mam problem z automatycznym zapisywaniem, pojawia się następujący komunikat o błędzie:
Próbowałem już zmienić chemain w pliku gdzie by to było zrobione ale nic nie pomaga.
Dziękuję za odpowiedzi i życzę miłego dnia
Witam
Mam problem z automatycznym zapisywaniem, pojawia się następujący komunikat o błędzie:
Próbowałem już zmienić chemain w pliku gdzie by to było zrobione ale nic nie pomaga.
Dziękuję za odpowiedzi i życzę miłego dnia
Witam
Zwykle ten komunikat jest wyświetlany po drugim zalogowaniu się do Solidworks. Sprawdź aktywne procesy, jeśli nie ma dwóch razy Solidworks.exe w takim przypadku zabij proces.
+1 @ Cyryl.f
masz otwartych kilka sesji SW, tak jest napisane w tekście ;-)
@+;-)
Właśnie podczas czytania tekstu już kilka razy zaglądałem , czy nie mam otwartych 2 sesji, to nie o to chodzi:
+1 z pozostałymi.
Zwykle dzieje się tak po awarii oprogramowania.
Czasami widziałem to w wersji z 2014 roku, kiedy zamknąłem SW.
Gra nie była już wyświetlana na ekranie, ale proces nadal trwał.
Musisz zajrzeć do zakładki Proces a nie aplikacje ;-)
Problem polega na tym, że robi mi to cały czas, nawet rano, kiedy uruchamia mi się komputer.
A jak widać w moim menedżerze zadań, nie mam nic.
Czy próbowałeś zrobić zdjęcie rentgenowskie?
Witam
Moim zdaniem nie masz praw zapisu w folderze zdefiniowanym dla pliku dziennika SOLIDWORKS. (Zobacz załączony zrzut ekranu)
Możesz zmienić klucz za pomocą podwójnego kliknięcia, ale nadal uważaj, aby nie zepsuć edytora rejestru.
Miłego dnia
Mick
Witam
Zgadzam się z moimi kolegami. Udostępnij swój post innemu użytkownikowi??? Jeśli tak, to być może ten pozostawił Solidworks otwarte z tym samym projektem...
Proces oprogramowania jest powiązany z użytkownikiem, a nie z zadaniem.
Zdarzało mi się zostawiać komputer u kolegi, aby otworzyć inną sesję i nigdy nie mieliśmy tego komunikatu w tej konfiguracji.