Problem z myszą pod celownikiem draftsight

Od jakiegoś czasu używam Draftsight do przygotowywania osobistych majsterkowiczów

Niedawno zaktualizowałem Ubuntu do najnowszej wersji i skorzystałem z okazji, aby zainstalować darmową wersję Draftsight 2015.

Od tego czasu mam wiele trudności z używaniem myszy: kiedy przewijam ją w obszarze rysowania, ruch wskaźnika jest szarpany i niekontrolowany.

Ten problem nie jest trwały, ale kiedy mogę korzystać z myszy, nie jest tak płynny jak wcześniej.

Czy możesz mi pomóc i podać procedurę, którą należy wykonać, aby rozwiązać ten problem?

Witam

Miałem ten sam problem i zauważyłem, że był on związany z moim plikiem, który otworzyłem, a który był "uszkodzony"

Odinstalowałem, przeinstalowałem zawsze to samo

Aby "opracować" plik, musisz zmienić rysunek. W przeciwnym razie używana jest również wersja robocza, jeśli jest to stara wersja, zdecydowanie polecam aktualizację, przynajmniej jeśli okna są kompatybilne.

Szukając informacji w necie, problem zacinania się myszy często wynikał ze sterownika karty graficznej, który nie był już aktualny, przeinstalowałem najnowszy sterownik, a stare wersje usunąłem i wszystko wróciło do normy.

prawdopodobnie błąd z aktualizacji Ubuntu, który nie instaluje ponownie nowego sterownika

2 polubienia

Myślałem, że problem został rozwiązany, ale wskazówka w obszarze graficznym coraz bardziej zwalniała,

Ponownie zainstalowałem ubuntu 14.04 LTS, ponownie włożyłem darmową wersję draftsight, zmieniłem rysunek, nic nie pomaga.

Pogorszenie tematu

na rok zrezygnowałem z używania Draftsight.

Po wypróbowaniu innego oprogramowania nie byłem zadowolony z tego, jak z niego korzystać i jak działało.

Potrzebowałem drafsight do stworzenia skomplikowanych planów asez i desperacko szukałem rozwiązania problemu, zgłosiłem to do Draftsight, bez żadnej odpowiedzi, i zdarzyło mi się znaleźć hack, który nie jest idealny, ale pozwala mi korzystać z drafsight.:

Przed uruchomieniem Draftsight po prostu odłącz mysz, po uruchomieniu programu podłącz mysz z powrotem, a tam:

To działa!!!

Jedyne, co już nie działa, to powiększanie za pomocą kółka myszy, ale możesz powiększać za pomocą paska poleceń lub touchpada

1 polubienie

Dziękuję Cyclocahine za to znalezisko. Właśnie go przetestowałem i jest świetny