Gdy tworzę zestawienie komponentów na podstawie zespołu na rysunku i kojarzę bąbelek w trybie automatycznym, numery elementów numerów pozycji i zestawienia komponentów są dobrze zgodne.
Z drugiej strony, jeśli dokonam zmiany w montażu, tracę zgodność między balonami a BOM.
W przypadku usunięcia artykułów, numeracja BOM usuwa wiersz bez zmiany numerów elementów, ale bąbelek się przesuwa.
Jeśli część jest dodawana do zespołu, część zwiększa się w BOM, ale z drugiej strony, gdy chcę dodać jej bąbelek, nie przyjmuje ona numeru BOM, ale liczbę 1.
Jak zsynchronizować 2 bez zmiany numeru elementu w przypadku modyfikacji.
Zamiast ustawiać komponenty podzespołu, które mają być wykluczane z zestawienia komponentów poprzez wybieranie właściwości dla każdego komponentu, należy wykonać następujące kroki:
1) Przejdź do menedżera konfiguracji 2) PPM: konfiguracja, która ma być używana, i właściwości LPM 3) W obszarze Opcje zestawienia komponentów zaznacz pole "Nie pokazuj komponentów podrzędnych w zestawieniu komponentów, gdy są używane jako podzespół" 4) LMB OK i zapisz swój podzespół
Numer pozycji na rysunkach powinien teraz wyświetlać prawidłowy numer, ponieważ części nie są już ustawione tak, aby były wykluczone z zestawienia komponentów i są ustawione tak, aby były ukryte, gdy są używane jako podzespół.
Osobiście też miałem problemy związane z tymi bąbelkami, znalazłem sztuczkę, lub kontr-robaka, jeśli możemy tak powiedzieć. ^^
Zauważyłem, że gdy widok skojarzony z tabelą BOM jest wstawiony do domyślnej skali, wszystko idzie dobrze. Z drugiej strony, jeśli zmienię skalę widoku, a następnie wstawię tabelę, pojawiają się błędy...
Nie wiem, czy to ci pomoże, ale nigdy nie wiadomo.