Problem z przezroczystością

Cze wszystkim. Na Solidworks 2014 znajduję się z częścią w przezroczystości, podczas gdy na montażu wszystko jest ok. Przeczesywałem Google przez 2 godziny i nie znalazłem rozwiązania, z wyjątkiem nowszych wersji Solidworks z większą liczbą opcji. Dziękuję

image1.jpg
image2.jpg
image3.jpg

Witam

Rok 2014 zapadł mi w pamięć trochę daleko...

W pliku części kliknij tutaj:

Spowoduje to otwarcie serii kolumn ze wszystkimi opcjami wyświetlania różnych objętości lub wielu obiektów...

Następnie po prostu kliknij ikonę przezroczystości, a pomieszczenie znów stanie się "normalne".

Jestem w 2022 roku, ale z tego, co pamiętam, to zarządzanie wyglądem  niewiele się zmieniło.

Pozdrowienia.

3 polubienia

Dziękuję a.eriaud.

Nic z tego w moich felietonach. Dziwne jest to, że patrząc z góry, pokój jest normalny, z wyjątkiem jednego miejsca. Określona lokalizacja jest widoczna na obrazie zrzutu ekranu5.

Patrząc od dołu, jest przezroczysty, z wyjątkiem niektórych części prostych słupków. Ale w kolumnach nie ma żadnego wskazania.

2. dziwny punkt, na montażu, wszystko jest ok...

image4.jpg
image5.jpg
image6.jpg

Witam

Ok, widzę trochę lepiej, co musi się stać.

Musi być przezroczysta strona, a nie cały tom, moja pierwsza odpowiedź dotyczyła akcji na tomach.

Myślę, że odtworzyłem twój problem:

Jedna strona mojej blachy jest przezroczysta, ale nie reszta.

Przejść do małej kulki w menedżerze operacji, pociągnąć w dół nazwę wyglądu i usunąć te zastosowane do ścian.

Nie mówię, że to jest rozwiązanie, ale musimy się do tego zbliżyć...

Pozdrowienia.

P.S.: jeśli chodzi o montaż, wygląd może być różny między samą częścią a jej reprezentacją w zespole i na odwrót.

1 polubienie

Witam :)

W Twoim pokoju,
Możesz spróbować wykonać Shift + kliknięcie prawym przyciskiem myszy na przezroczystej powierzchni
Następnie wybierz "Zmień przezroczystość"

2 polubienia

Dziękuję wam obojgu. Rozwiązanie à.eriaud wydaje się być tym właściwym. Doskonały weekend w...