Dobry wieczór, odkładam bilet, ponieważ od prawie miesiąca zmagam się z problemem, który jest prawdopodobnie bardzo prosty, ale którego nie mogę rozwiązać: po aktualizacji ponownie uruchamiam swoją część, ale nie mogę jej zobaczyć, widoczne są tylko krawędzie! Więc potrzebuję trochę pomocy, proszę!
Dobry wieczór, nieczytelny obraz. Widzę montaż dwóch części. Czy możesz dołączyć go do wiadomości?
Cześć, tak, rzeczywiście, jest to montaż dwóch arkuszy metalu do wykonania kaptura kuźni! Dam ci zdjęcie
Zawsze rozmyte. Aby dołączyć dowolny obraz lub plik, kliknij Wybierz plik
Dobry wieczór, powinno działać lepiej Tym razem poszedłem załączając plik
2021-10-21_21_13_11-solidworks_edition_etudiante_-_utilisation_universitaire_uniquement_-_hotte_ass.png
Czy części są uzyskane w wyniku konwersji?
Otwierając je jako części, otwierają się prawidłowo?
Nie, w rzeczywistości nawet jeśli zrobię kolejny plan, mam ten sam problem! Od czasu aktualizacji nigdy nie udało mi się zobaczyć moich części
Dobry wieczór @nmprivete,
Mam podobne zachowanie, gdy części mają ustawiony wygląd na 100% przezroczystości, z wyświetlaczem typu "Cieniowany obraz".
Części są widoczne jako duchy tylko po najechaniu kursorem na mysz, a cień jest wyświetlany...
Po prostu zmień jedno lub oba te ustawienia, aby rozwiązać problem.
Pozdrowienia.
hotte.png
Rzeczywiście....
Chciałbym usłyszeć od @m.blt
Dla przypomnienia, mieliśmy ten sam przypadek jakiś czas temu i sprawa została rozwiązana poprzez zmianę przezroczystości.
Pozdrowienia
Dobry wieczór, właśnie próbowałem przez długi czas, ale nawet sprawdzając, nic się nie dzieje po ponownym otwarciu ustawień wyglądu, ilość przezroczystości wraca do 0
Dobry wieczór
Aby rozszerzyć Twoją uwagę, przezroczystość może działać na poziomie zespołu i/lub części, które go tworzą. Przezroczystość równa 0 jest dość dobrym znakiem, ponieważ oznacza, że obiekt jest całkowicie nieprzezroczysty.
Poniżej znajduje się kilka pytań lub procedur, które pomogą rozwiązać ten problem.
-1- Czy inne zespoły doświadczają tej samej anomalii wyświetlania, co twoja maska?
-cyfra arabska- Przezroczystość dotyczy tylko powierzchni obiektów (rys. 1), a nie ich krawędzi. Eksperymentuj z różnymi stylami wyświetlania z widocznymi krawędziami (właściwie wszystkie opcje z wyjątkiem "Cieniowany obraz"). Jeśli krawędzie są widoczne (rysunek 2), oznacza to, że problemem jest rzeczywiście właściwość przezroczystości.
-3- Otwórz każdą część osobno w SolidWorks. Jeśli nie są widoczne, problem z wyświetlaniem pochodzi z pomieszczenia. W przeciwnym razie winny jest montaż.
-4- Po wybraniu części z drzewa budowy, powinna być ona wyświetlana w kolorze niebieskim, bez przezroczystości. Czy tak jest w istocie?
-5- Ostatnia opcja: kliknij prawym przyciskiem myszy na zespół w drzewie konstrukcyjnym, rozwiń menu Wyglądy i zatwierdź dwie opcje "Usuń wszystkie wyglądy" i/lub "Usuń wszystkie wyglądy". Wszystkie opcje przezroczystości powinny zostać usunięte.
-6- Twój montaż wydaje się stosunkowo prosty (tylko 2 sztuki). Jeśli żadne z powyższych nie zadziałało, możesz spróbować go odbudować...
Pozdrowienia.
Witam @.
Czy próbowałeś przywrócić poprzednią wersję sterownika karty graficznej, a nawet sprawdzić historię aktualizacji systemu Windows, ta ostatnia spowodowała wiele błędów w ostatnich miesiącach.
Witam, próbowałem wszystkiego, co powiedziałeś, ale nie mogłem znaleźć problemu, nadal nie widzę części
Witam
Spotkałem się z podobnym przypadkiem, w opcjach odznacz "poprawiona wydajność grafiki"